h

Nieuws uit 2013

25 december 2013

SP Vlaardingen bezoekt Vele Vlaardingers één Huis

Na al meerdere werkbezoeken te hebben afgelegd in het kader  "Leer Vlaardingen goed kennen" voor je volksvertegenwoordiger wordt, hebben onze SP kandidaat raadsleden op woensdag 11 dec. jl een werkbezoek gebracht aan 'Vele Vlaardingers één Huis (VVeH).
 
Wij werden hartelijk verwelkomd door de voorzitter van VVeH dhr. Ton Geurts. Hij vertelde ons dat VVeH is opgericht na 11 sept 2001 toen de hele wereld werd opgeschrikt door het Twin Towers drama in Amerika. In veel landen en steden kwam het gevoel van "de boel bij elkaar houden" op verschillende manieren tot stand, in Vlaardingen werd VVeH opgericht. De dag van de dialoog is één van activiteiten die plaatsvindt en georganiseerd wordt door VVeH. Oorspronkelijk komt dit idee uit Rotterdam en is georganiseerd na de aanslag op 11 september 2001. Het bleek dat dit soort dialogen mensen dichter bij elkaar bracht, nieuwe inzichten en andere ideeën die voorheen onbesproken bleven werden nu besproken. Vlaardingen is de dag van de dialoog in 2005 ook gaan organiseren en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds goed bezocht. 
 
VVeH kent 150 vrijwilligers,sommigen draaien fulltime werkweken op vrijwillige basis. Zo organiseren zij de gezamenlijke maaltijden waar bijna alle culturen die Vlaardingen rijk is aan deelnemen. Men nuttigt het eten met en van elkaar en aan dezelfde tafels, hierdoor komen zij in gesprek met andere culturen, wat van grote toegevoegde waarde is. 
 
Fietslessen voor vrouwen met een andere cultuur,de dag van de dialoog, de gezamenlijke maaltijden, dit alles zal behouden blijven op hun huidige locatie aan de Floris de Vijfdelaan tot 2014. Helaas slaan ook de bezuinigingen bij VVeH toe. Met bijna 100.000 € subsidie minder en een huur die 7x duurder gaat worden zag VVeH zich genoodzaakt enkele activiteiten te schrappen en zien zij zich gedwongen te verhuizen. Zij zullen hun prachtige locatie in moeten ruilen voor een locatie op de Hoogstraat met meerdere verdiepingen in plaats van één grote ontvangstruimte. Toch blijft Ton Geurts optimistisch en is zeer vindingrijk bezig om alles wat VVeH behelst, namelijk het samenbrengen van culturen op peil te houden.
 
Wij kandidaat raadsleden zijn onder de indruk over waar VVeH voor staat en wat ze bereiken. 
 
Wij complimenteren dan ook de voorzitter en zijn 150 vrijwilligers met het succes van Vele Vlaardingers één Huis.
 

 

Lees verder
18 december 2013

Meer geld voor bestrijding kinderarmoede

Vanavond heeft de gemeenteraad het raadsvoorstel tot verhogen van de bijdrage uit het Sociaal Cultureel Fonds voor minima gezinnen met kinderen van 12-18 jaar goedgekeurd.
Lees verder
14 december 2013

Wensen voor het nieuwe jaar

De SP heeft wensen voor het nieuwe jaar. Of beter gezegd: Goede voornemens. Daarom deelt de SP deze week door heel Vlaardingen kerstkaarten uit om de Vlaardingers prettige feestdagen te wensen en hen te betrekken bij de plannen voor de komende collegeperiode.

Lees verder
12 december 2013

SP verontwaardigd over huisvesting arbeidsmigranten

RTL4 nieuws berichte op 12 december 2013 dat er in Vlaardingen spraken zou zijn van ernstige uitbuiting van arbeidsmigranten. Met toestemming van de gemeente Vlaardingen hebben woningcorporaties met bonafide uitzendbureaus convenant afspraken gemaakt om flats die op de nominatie staan gesloopt te worden, te verhuren aan arbeidsmigranten. Het betreft flats in de Vogelbuurt. Het uitzendbureau zou niet meer dan 300 euro mogen vragen en er niet meer dan 300 euro voor mogen ontvangen. Volgens RTL4 zou er echter spraken zijn van totale verwaarlozing van de flats en zouden er meerdere personen gehuisvest zijn die ieder 300 euro moesten betalen. Pas na aanleiding van een onderzoek van RTL4 zou de woningcorporatie inspectie hebben aangekondigd.

Lees verder
3 december 2013

SP in gesprek over veiligheid, bereikbaarheid en winkelaanbod binnenstad

De SP gaat zaterdag met mensen op straat in gesprek om te peilen hoe er gedacht wordt over de veiligheid, bereikbaarheid en het winkelaanbod in de Vlaardingse binnenstad.

SP-lijsttrekker Arnout Hoekstra: ‘De SP krijgt veel reacties over de binnenstad, soms negatieve, maar gelukkig vaak ook hele positieve reacties. Wij blijven op zoek naar mogelijkheden om de aantrekkelijkheid van de binnenstad te vergroten, en zijn daarom erg benieuwd naar de reacties van de mensen op straat.’

Lees verder
28 november 2013

Political High tea: ‘Jongerenoverlast’

Iedere tweede zondag van de maand organiseren Vlaardingse SP-jongeren een Political High tea. Tijdens de High tea bespreken jongeren onder het genot van thee, cupcakes en chocoladetaart de politieke actualiteit en zaken waar het voor de jeugd aan ontbreekt. Vervolgens worden de woorden omgezet in daden door deze doormiddel van debat en activisme op de lokale politieke agenda te plaatsen.
Lees verder

Pagina's

U bent hier