h

Grote zorgen over voorgenomen sluiting spoedeisende hulp

16 april 2014

Grote zorgen over voorgenomen sluiting spoedeisende hulp

Op zaterdag 12 april heeft SP Vlaardingen wederom op de markt gestaan, deze dag stond in het teken van de zorg. Er kon getekend worden tegen de sluiting van verzorgingshuizen maar ook tegen de voorgenomen sluiting van onze spoedeisende hulp.
Vooral dit laatste trok veel aandacht, veel mensen waren hier niet van op de hoogte en waren dan ook verbijsterd dit nieuws te vernemen.

De sluiting van de verzorgingshuizen en de spoedeisende hulp is een doorn in het oog van SP Vlaardingen, naar het nu blijkt ook van de mensen die onze kraam bezochten. De handtekeningen tegen beide bezuinigingsslagen werden massaal en gretig gezet.

De SP maakt zich grote zorgen om de plannen van de zorgverzekeraars. Zeven van de negen SEH’s (spoedeisende eerste hulp) moeten als het aan de zorgverzekeraars ligt hun deuren sluiten. Voor de Vlaardingers en Schiedammers houdt dit in dat mensen met acute  gezondheidsproblemen naar het Erasmus MC moeten.
Er blijven ‘als het aan de zorgverzekeraars ligt’ nog maar 2 van de 7 SEH’s open, één op de noord en één zuidoever.
De directeur van DSW Chris Oomen is niet blij met het besluit van de grote verzekeraars, hij verklaard; “Een ziekenhuis dichtbij is altijd de insteek geweest van het kabinet en levert goede en vaak hele efficiënte en effectieve zorg', het opdoeken van spoedeisende hulp in ziekenhuizen kan mensenlevens kosten”. DSW is overigens de enige verzekeraar die tegen de plannen is om spoedopvang te centreren in minder ziekenhuizen.
SP Vlaardingen en SP Schiedam hebben naar aanleiding van bovenstaande zich voorgenomen alles te proberen om deze ordinaire bezuinigingen een halt toe te roepen. Daarom hebben beide SP afdelingen een petitie tegen de voorgenomen sluiting SEH Vlietland Ziekenhuis op de Schiedamse website gezet.

Deze kunt u vinden op; https://schiedam.sp.nl/form/houd-de-seh-vlietland-open

Wilt u tekenen tegen de sluiting van verzorgingshuizen, dat kan hier: https://sp.nl/zorg/verzorgingshuizen

Reactie toevoegen

U bent hier