h

SP, PvdA, D66, CDA en CU/SGP in gesprek voor coalitie

1 april 2014

SP, PvdA, D66, CDA en CU/SGP in gesprek voor coalitie

De vertegenwoordigers van de SP, PvdA, D66 ,CDA en ChristenUnie/SGP zijn maandagavond gestart met de besprekingen voor de vorming van een coalitie. De formateur Arnout Hoekstra geeft aan: “Ik ben blij dat deze partijen aangeven verder in gesprek te willen gaan zodat we nu daadwerkelijk aan de slag kunnen met het schrijven van een nieuw coalitieakkoord.”

De komende weken werken de vertegenwoordigers van deze vijf politieke partijen aan spoedige maar zorgvuldige onderhandelingen. Het uitgangspunt daarbij is om de financiën van de gemeente verder op orde te brengen. De partijen werken aan een beknopt akkoord dat voldoende ruimte laat aan de gemeenteraad. “Door te kiezen voor een krappe raadsmeerderheid van achttien zetels zoeken wij de constructieve samenwerking met alle partijen in de gemeenteraad. We zullen daarom tijdens het formatieproces zoeken naar mogelijkheden om met alle partijen in overleg te treden”, aldus Hoekstra.

Reacties

Ik weet dat het niet anders kan in de coalitie met die afbraak partijen,maar dat is denhaag,waarom geen vvv.leefbr vld. erbij dan kan de PVDA eraf.,ze zijn toch net zo groot als de SP.ik wacht het wel even af.

Reactie toevoegen

U bent hier