h

Ingrid Wijker

06 46213433

Ingrid Wijker (1958).
Ingrid Wijker is raadslid namens de SP in de Vlaardingse gemeenteraad. Zij is raadslid sinds 2002 en houdt zich voornamelijk bezig met de onderwerpen, zorg (WMO) sociale zaken, armoedebestrijding, werkgelegenheid en participatiewet. Vanuit de SP-Hulpdienst ondersteunt en adviseert zij mensen die bij de overheid of andere publieke voorzieningen vastlopen.
 
Wie is Ingrid Wijker?
 
Ik heb een MBO-opleiding afgerond en ben daarna gaan werken als modinette (ateliernaaister). In die tijd ben ik aan de slag gegaan als kaderlid en contactpersoon van het FNV. Ik begeleide mensen die te maken kregen met ontslag. In die tijd veel kennis en ervaring opgedaan op gebied van arbeidsrecht.
 
Momenteel ondersteun ik mensen vanuit de SP-Hulpdienst. Daar waar mensen vastlopen bij de overheid en publieke voorzieningen, of wanneer mensen niet meer kunnen voorzien in hun eigen inkomen, onderhoud of onderdak probeer ik te helpen. Het doel is vervolgens om voor structurele misstanden via onze raadsfractie een permanente oplossing te vinden.
 
Foto: Irene Hoekstra

U bent hier