h

SP op bezoek bij Kade40

21 januari 2014

SP op bezoek bij Kade40

Wij werden ontvangen door de directeur Sylvia Hagers in het nieuwe culturele centrum gevestigd in het voormalige postkantoor aan de Westhavenkade. Wij kregen van Sylvia een uitgebreide en zeer enthousiaste  uiteenzetting van alle activiteiten die in het pand plaatsvinden. Daarnaast worden ook scholen betrokken bij culturele activiteiten te beginnen bij het primaire onderwijs. In een later stadium zal ook het hogere onderwijs worden benaderd. De activiteiten die in KADE40 worden uitgevoerd moeten wel voor iedereen bereikbaar zijn, vandaar dat er naar wordt gestreefd de kosten zo laag mogelijk te houden wat niet gemakkelijk is met alle bezuinigingen. De medewerkers waren al ideeën aan het ontwikkelen voor de ‘week van de amateurkunst’ die zal plaatsvinden van 17 tot en met 25 mei dit jaar.

KADE40 moet uiteindelijk de spin in het web zijn van cultureel Vlaardingen. Dat is dan ook de reden om de wijken in te gaan en amateurs aldaar ondersteuning  te verlenen. Het uitlenen van kunst wordt ook weer voortvarend opgestart, want dat was de laatste tijd erbij ingeschoten. Om geld te genereren is dat dan ook een mooie gelegenheid.

Na de uitgebreide uiteenzetting kregen wij een rondgang door het gebouw. Wij kregen te zien wat je er allemaal kan doen op het gebied van kunst. Muzieklessen worden er gegeven. Je kunt er ook fotografie doen. Beelden maken of schilderen. Voor alle disciplines zijn er aparte ruimtes gemaakt. Het verbaasde ons dan ook dat het gebouw zo groot was. Het telt ook drie verdiepingen.

Er is ook nog een groot dakterras dat nog ingericht moet worden. Op de begane grond is er ook nog een grote zaal waar uitvoeringen kunnen worden gegeven.

Wij hopen dat veel Vlaardingers de weg naar ons nieuwe culturele centrum weten te vinden. Aan de entree zal het zeker niet liggen, want die is zeer uitnodigend.

Reacties

Vooral subsidie voor vrijwilligers en amateurs. Veel gratis werken wordt dus ook door de sp gepropageerd. Kunst en cultuur maakt een stad leefbaar. Kunst vermarkten is geen oplossing. Wanneer laat de sp zien dat zij daar oog voor heeft?

U bent hier