h

Nieuws van de afdeling

12 maart 2024

Monitor overbewoning in de VOP

Lees verder
4 februari 2024

Vlaardingen richt fonds op voor ondersteuning terugkeer arbeidsmigranten

De SP in Vlaardingen heeft een belangrijke overwinning behaald voor de bescherming van arbeidsmigranten. Op 1 februari heeft de gemeenteraad, dankzij een initiatief van de SP, een motie goedgekeurd om een fonds van €25.000,- te vormen voor de opvang en ondersteuning bij de terugkeer naar huis van dakloze arbeidsmigranten.

Lees verder
27 januari 2024

Bewoners VOP aan het woord over huisjesmelkers en uitzendbureau's

Samen met bewoners uit de VOP heeft de SP een korte film gemaakt om in beeld te brengen hoe de problematiek rond overbewoning in de buurt eruit ziet. Wat de SP betreft is het helder; het zijn de huisjesmelkers en uitzendbureau's die hier alle voordelen genieten. Ze worden rijk over de ruggen van de buurtbewoners en de arbeidsmigranten. Overbewoning van panden gaat ten koste van de sociale samenhang in de buurt. Arbeidsmigranten worden op een schandalige manier uitgebuit voor een laag loon en met te veel mensen in huisjes gestopt. Een eerste stap is het doorbreken van het verdienmodel van huisjesmelkers en uitzendbureau's; woningen moeten weer alleen beschikbaar zijn voor families. Handhaving en toezicht op illegale overbewoning is daarom één van de eerste stappen waar de gemeente capaciteit voor vrij moet maken.   

Lees verder
19 januari 2024

Gemeenteraadsfracties roepen op tot onmiddellijke actie tegen huisvuilprobleem

Foto: SP
De gemeenteraadsfracties van SP, Algemeen Ouderen Verbond, ONS.Vlaardingen en Fractie Solleveld doen een dringende oproep aan het College van Burgemeester en Wethouders om onmiddellijk actie te ondernemen tegen de groeiende problemen rondom huisvuil in de gemeente. De aanleiding voor deze oproep is het toenemende aantal klachten van inwoners over huisvuil dat naast de afvalcontainers wordt achtergelaten, resulterend in overlast van ongedierte zoals ratten. Lees verder
18 januari 2024

Bewoners bieden kalender met afvalfoto's aan bij de gemeenteraad

Foto: SP

 

Een groep bezorgde inwoners van Vlaardingen heeft met een indrukwekkende reeks van 200 foto’s aangetoond dat de stad zucht onder het zwerfafval, een direct gevolg van het falende gemeentelijke afvalbeleid. De groep bezorgde bewoners brengt dit probleem onder de aandacht met een krachtige boodschap: het pasjessysteem moet worden afgeschaft en er moet meer toezicht en beter beheer komen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier