h

Nieuws uit 1989

27 april 1989

06-Alarmlijn SP MilieuAlarmteam

Freek de Jonge en Remi Poppe openen milieualarmlijn

De Socialistiese Partij stelt 1 mei haar eigen milieualarmlijn in gebruik. Dat gebeurt in het Delta-hotel in Vlaardingen. Cabaretier Freek de Jonge zal daarvoor de officiële handeling verrichten. De SP heeft zich door de jaren heen geprofileerd als een partij, die veel aandacht schenkt aan het milieu. De milieu-alarmlijn, die volledig uit eigen middelen wordt gefinancierd, is vooral bedoeld om aandacht te besteden aan de relatie tussen de gezondheid van de mens en de vervuiling van het milieu.

Lees verder
23 februari 1989

SP bezoekt Moerman-tuiners

De Socialistische Partij, met vijf zetels in de Vlaardingse gemeenteraad, houdt zaterdag 25 februari vanaf 12 uur een meeting op de volkstuinen op het landgoed van de overleden dr. Moerman. Deze volkstuinen moeten verdwijnen, aangezien de gemeente Vlaardingen na het overlijden van deze bekende arts één en ander heeft aangekocht en andere plannen heeft met deze gouden driehoek aan de Westlandseweg. De complete SP fraktie is op de volkstuinen vanaf 12,00 uur 's middags en heeft zich reeds vierkant achter de eisen van de volkstuinders gesteld die hun „gebiedje" daar niet kwijt willen.

Lees verder
26 januari 1989

Poppe bovenaan lijst Europese verkiezingen

De Socialistische Partij doet voor het eerst aan de Europese verkiezingen die in juni gehouden worden. Remi Poppe, bekend vanwege zijn jarenlange strijd voor een schoner milieu in Vlaardingen, staat eerste op de verkiezingslijst. In het laatste nummer van De Tribune, doet Poppe een aantal opmerkelijke uitspraken over de te verwachten, gezamenlijke Europese maatregelen ten aanzien van het milieu.

Lees verder
10 januari 1989

Weeshuis moet blijven


Het Weeshuis, het karakteristieke pand in hartje Vlaardingen, moet blijven. Dat is tenminste de mening van de Socialistische Partij. Gistermiddag heeft men een (wellicht allerlaatste) poging gedaan om dit Weeshuis te behouden. Een kleine afvaardiging heeft het college van burgemeester en wethouders een brief met het verzoek tot behoud van het Weeshuis overhandigd. Hieronder staan de handtekeningen van 527 bewoners van Vlaardingen, hoofdzakelijk uit de naaste omgeving van het Weeshuis.

Lees verder

U bent hier