h

Nieuws uit 1986

15 december 1986

'Ten Have geeft misinformatie over ASHVB'

Leo ten Have, PvdA'er en bestuurslid van de algemene stichting tot huisvesting en verzorging van bejaarden (ASHVB), heeft de leden van zijn partij verkeerd ingelicht. Hij vertelde die leden dat SP'er Remi Poppe een domoor is. Poppe zou in het huurconflict tussen bewoonsters van De Woudhof en DrieënHuijsen en de ASHVB de termijn hebben laten verstrijken om naar de kantonrechter te stappen. De huuradviescommissie, die de bewoonsters gelijk gaf, stelt echter geen termijn.
PvdA-raadslid Leo ten Have
PvdA-raadslid Leo ten Have

Lees verder
28 oktober 1986

SP zamelt kleding in voor ANC

De Socialitiese Partij heeft ruim 2 ton kleding en schoenen ingezameld voor het Akrikaans Nationaal Congres (ANC)

Foto: SP
Lees verder
4 september 1986

College Vlaardingen weer door SP gesteund

Ternauwernood is het PvdA-minderheidscollege gisteravond ontsnapt aan een situatie dat een voorstel tot gronduitgifte wordt geweigerd door een meerderheid van de gemeenteraad, terwijl de bouw • in dit geval van de parkeergarage - al in volle gang is. Het was weer de vijfmans-fractie van de SP, die het PvdA-college in het zadel hield. 

Lees verder
16 april 1986

Wat maakt SP aantrekkelijk?


Zijn zesduizend Vlaardingers gek? „Om de dooie dood niet", antwoordde Arij Maarleveld. De PvdA-wethouder had gisteravond een andere verklaring voor het feit, dat 5889 mensen op 19 maart op de Socialistiese Partij van Kemi Poppe hebben gestemd. „De PvdA heeft de kar getrokken, maar het haperde bij ons aan de omgang met de mensen", gaf Maarleveld toe.

Lees verder
14 april 1986

Links programmacollege?

De PvdA-onderhandelaars in Vlaardingen moeten de mogelijkheid onderzoeken om te komen tot een links programcollege met SP, D66 en CPN/PSP/PPR. Die opdracht kregen zij vrijdagavond tijdens een besloten ledenvergadering in zaal De Lijndraaier. Een college van PvdA, CDA en VVD werd door de leden opnieuw nadrukkelijk afgewezen.

Lees verder

U bent hier