h

Nieuws uit 2023

14 december 2023

Tijd voor actie om huisjesmelkers aan te pakken.

De SP roept op tot een onvervaarde aanpak van de uitbuiting door huisjesmelkers en uitzendbureaus van arbeidsmigranten in de VOP wijk in Vlaardingen. Dit volgt na de succesvolle controle operatie door de gemeente op 17 november tegen spook- en overbewoning. De actie werd ingezet na herhaalde meldingen van de bewoners, met volledige steun van de SP.

Lees verder
13 november 2023

SP en VVD slaan handen ineen: Voorrang voor Vlaardingse woningzoekenden

In een gezamenlijk voorstel hebben de SP en VVD ervoor gezorgd dat Vlaardingse woningzoekenden vanaf nu voorrang krijgen bij de toewijzing van sociale huurwoningen in de gemeente Vlaardingen. Deze beslissing is noodzakelijk vanwege het schrijnende tekort aan betaalbare huurwoningen in de regio, terwijl er in Vlaardingen bovengemiddeld veel sociale huurwoningen zijn. Andere gemeenten verwijzen hun startende bewoners vaak door naar Vlaardingen, zonder zelf voldoende betaalbare woningen te bouwen.

Lees verder
11 november 2023

Drie ton voor verduurzaming woningen van huishoudens met laag inkomen

De SP heeft succesvol voorgesteld om 314.500 euro toe te wijzen aan verduurzamingsmaatregelen voor woningen van Vlaardingse huishoudens met beperkt vermogen en lage inkomens. Dit voorstel kwam tot stand met hulp van coalitiepartij GroenLinks. GroenLinks gaf aan belang te hechten aan hulp aan mensen in armoede en aan het behoud van alle platanen aan de Oosthavenkade. Voor het behoud van de platanen diende zij een voorstel in om 314.500 euro beschikbaar te stellen. De SP stelde GroenLinks voor om eveneens een bedrag van dezelfde omvang beschikbaar te stellen om mensen met een laag inkomen te ondersteunen bij het verlagen van hun energierekening. Een ruime raadsmeerderheid steunde dit voorstel van de SP.

Lees verder
10 november 2023

Arbeidsmigratie: Aanpak zakkenvullende huisjesmelkers en uitzendbureaus

Op vragen van de SP heeft de wethouder toegezegd:Lees verder
9 november 2023

Algemene beschouwingen gemeentebegroting Vlaardingen 2024

Bijdrage van onze fractievoorzitter Arnout Hoekstra in de gemeenteraad van Vlaardingen.

Lees verder
8 november 2023

Gemeentebegroting 2024 - Pleisters plakken helpt niet

Vanavond en morgen bespreekt de gemeenteraad van Vlaardingen de gemeentebegroting voor volgend jaar. De SP zal tijdens de algemene beschouwingen een kritisch geluid laten horen richting de zittende coalitie en hun plannen. Hier alvast een aantal belangrijke speerpunten van de SP:

Lees verder

Pagina's

U bent hier