h

Nieuws uit 1988

22 september 1988

SP klaagt politie aan

De raadsman van de Socialistiese Partij, mr. Jan de .Wit, heeft bij de officier van justitie een klacht ingediend over het optreden van de Vlaardingse politie in de zaak-Van Wezel. „De beschuldiging van diefstal of heling heeft het raadslid Arnold van Wezel in naam en goede eer aangetast", schrijft mr. De Wit in een brief aan de officier. De advocaat zet grote vraagtekens bij de objectiviteit van hoofdinspecteur Ruud Meijer, die het onderzoek naar het verdwijnen van geheime politiestukken leidt. Hij heeft de officier gevraagd de Vlaardingse politie het onderzoek uit handen te nemen en dat onderzoek over te dragen aan de rijksrecherche.

Lees verder
14 september 1988

SP wil met bewoners sloop in centrum verijdelen

De Socialistiese Partij wil de bewoners van het centrum vanavond optrommelen, om op die manier een 'opknapbeurt' van het centrum te verijdelen. De SP maakt zich zorgen over de sloopwoede die in brede politieke kring in Vlaardingen leeft. De politiek heeft al besloten, dat het oude Weeshuis moet worden opgeofferd ' aan nieuwbouw. PvdA-wethouder Bas Goudriaan zag er graag een torenflat met urban-villa's voor de mensen met hogere inkomens verrijzen. Ook een groot aantal woningen in de Van Riebeeckstraat, Joubertstraat, Markgraaflaan, Schepenstraat, Groeneweg en de Weteringstraat staat op de nominatie voor de sloop.

Lees verder
12 september 1988

Politie laat vertrouwelijke stukken slingeren

Onzorgvuldigheid van de politie bij de verhuizing van het bureau aan de Delftseveerweg naar het noodonderkomen aan de Westlandseweg heeft ertoe geleid, dat papieren met het stempel 'vertrouwelijk' in handen zijn gekomen van SP-raadslid A. van Wezel. Stukken met gegevens over personen die -daarover is korpschef A.Spel het met Van Wezel eens-, niet publiekelijk bekend behoren te zijn.

Lees verder
18 augustus 1988

Ministerie stelt SP in gelijk: Bewoners ASHVB moeten geld terugkrijgen

Bewoners van ouderenwoningen in De Wouthof en Drieën-Huysen moeten alsnog de servicekosten terugkrijgen, die zij van 1979 tot en met 1983 teveel betaalden. Die eis zal de Socialistiese Partij stellen in de eerstkomende vergadering van het bestuur van de Algemene Stichting tot Huisvesting en Verzorging van Bejaarden (ASHVB). Als de servicekosten worden terugbetaald, hoeven de ouderen niet bang te zijn dat het ministerie teveel verstrekte huursubsidie terugvordert.

Lees verder
5 april 1988

Koranlessen in de Pijpelaar

„De bezuinigingen zijn democratisch aanvaard, maar er moet een hernieuwde, open discussie komen over de uitvoering ervan." Tijdens de woensdag 30 maart gehouden gemeenteraadsvergadering hield het raadslid Poppe (SP) een uitvoerige interpelatie naar aanleiding van het verdwijnen van de beheerdersfunktie uit buurthuis de Pijpelaar. Hij verweet het college misbruik van macht, omdat het het voortbestaan van de beheerdersfunktie koppelt aan de vestiging van een migrantenorganisatie in het gebouw. De organisatie zoekt een ruimte voor Koranlessen en een gebedsruimte.

Lees verder
4 april 1988

Verbouwing van het nieuwe SP-pand

Afdelingskantoor SP-afdeling Vlaardingen, Broekweg 76 (1988)

Op zaterdag 26 maart 1988 is het nieuwe onderkomen van de SP – Onze linkse hoek – geopend. Dit nieuwe SP-pand bevindt zich aan de Broekweg 76. Tot voorheen had de Socialistiese Partij haar onderkomen in het Weeshuis. De partij heeft vanaf mei 1987 hard aan het nieuwe onderkomen gewerkt. Hier treft u een aantal foto’s van de verbouwingswerkzaamheden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier