h

SP wil met bewoners sloop in centrum verijdelen

14 september 1988

SP wil met bewoners sloop in centrum verijdelen

De Socialistiese Partij wil de bewoners van het centrum vanavond optrommelen, om op die manier een 'opknapbeurt' van het centrum te verijdelen. De SP maakt zich zorgen over de sloopwoede die in brede politieke kring in Vlaardingen leeft. De politiek heeft al besloten, dat het oude Weeshuis moet worden opgeofferd ' aan nieuwbouw. PvdA-wethouder Bas Goudriaan zag er graag een torenflat met urban-villa's voor de mensen met hogere inkomens verrijzen. Ook een groot aantal woningen in de Van Riebeeckstraat, Joubertstraat, Markgraaflaan, Schepenstraat, Groeneweg en de Weteringstraat staat op de nominatie voor de sloop.

Tijdens een bewonersvergadering die vanavond om acht uur aan de Broekweg 76 wordt gehouden, wil de SP proberen de sloopdrift zo veel mogelijk in te dammen. De partij vreest dat met de sloop van het Weeshuis een opening wordt gemaakt naar de achterliggende wijk. „Er wordt al onderzocht of achter het Weeshuis niet nog meer 'oude' woningen gesloopt kunnen worden. Tot en met de Dijklaan", schrijft de SP de bewoners.

De partij meent dat er nog geen ontwikkelingen in gang zijn gezet, die niet meer kunnen worden stopgezet. De bewoners wordt er in dat verband op gewezen dat er 'nog lang' geen nieuwbouwplannen bestaan. Onder het motto 'Laat de sloop van het Weeshuis niet het begin zijn van de sloop van de laatste betaalbare woningen', worden de bewoners opgeroepen zich krachtig tegen de plannen uit te spreken.

U bent hier