h

Nieuws uit 2018

20 december 2018

Afscheid van wethouder Arnout Hoekstra

Foto: D66 Vlaardingen
Donderdagmiddag nam Arnout Hoekstra op het stadhuis afscheid als wethouder. Hieronder treft u zijn afscheidsspeech: Lees verder
16 december 2018

SP Marktactie

Foto: Cees Groen

Zaterdag 15 decmber was de SP weer aanwezig op de markt in Vlaardingen voor een marktactie. Ondanks de gure kou was het goed druk in het centrum.

Lees verder
21 november 2018

Statushouders huisvesten zonder starters te verdringen: Stop de sloop en bouw sociaal!

Vluchtelingen die recht hebben op verblijf in Nederland (statushouders) hebben in Vlaardingen voorrang op een sociale huurwoning. Dat heeft een wachtlijst verhogend effect voor de huidige woningzoekenden die vaak al heel lang (gemiddeld 43 maanden) moeten wachten op een sociale huurwoning. De SP stelt daarom voor om het aanbod aan te passen op de toenemende vraag naar sociale huurwoningen. SP-raadslid Marcel Kerkhof: “Bouw en renoveer méér sociale huurwoningen. Minimaal gelijk aan het aantal te huisvesten statushouders.” 

Lees verder
19 november 2018

Geef Vlaardingen weer een krachtig stadsbestuur!

De SP maakt zich ernstige zorgen over de besluitenloosheid van de Gemeente Vlaardingen. Al maanden worden er geen belangrijke besluiten meer genomen en is er geen duidelijke koers. Eerder dit jaar is overgestapt op een experimenteel bestuursmodel: het raadsprogramma. Dit experiment blijkt inmiddels overduidelijk mislukt. De SP trok aan de noodrem en stelde voor dit experiment opnieuw ter discussie te stellen. De SP kreeg geen steun van een raadsmeerderheid: Zij willen het nog een half jaar de kans geven. De fractie, wethouder en het afdelingsbestuur van de SP hebben gezamenlijk besloten om uit het college te stappen: “Vanuit de oppositie wachten wij tot het moment dat de rest ook tot inzicht komt, om ons vervolgens weer bij een informateur te mogen melden. Tot die tijd steken wij onze energie in het uitwerken van onze voorstellen uit ons verkiezingsprogramma.”

Lees verder
19 november 2018

Steun humanitaire hulp en cultuur. Sloop de oude sporthallen aan de Vetteoordskade

Foto: SP
Afgelopen zomer blokkeerde de gemeenteraad de sloop van de oude sporthallen aan de Vetteoordskade. Deze worden al meer dan twintig jaar niet meer gebruikt voor het bewegingsonderwijs. Sinds die tijd worden deze gratis ter beschikking gesteld, onder meer aan stichting Spoetnik. Sinds kort maakt ook de Cultuurwerkplaats gratis gebruik van een deel van het gebouw. De gemeenteraad had eerder zonder bezwaar kennis genomen van de sloop die nodig is voor de uiteindelijke herstructurering van het gebied. Het college heeft nu de financiële consequenties in kaart gebracht wanneer deze oude gymzalen conform de aangenomen raadsmotie langer in stand moeten worden gehouden. De SP is van mening dat het niet verantwoord is om deze oude opstallen langer in stand te houden. Dat sluit niet uit dat humanitaire hulp en cultuur niet geholpen kunnen worden.

Lees verder
15 november 2018

SP stapt uit college

Chronologisch verloop van de afgelopen maanden

Lees verder

Pagina's

U bent hier