h

Nieuws uit 2024

12 juli 2024

Vlaardingen staat volgend jaar uitgebreid stil bij 80 jaar vrijheid

In 2025 herdenkt Vlaardingen uitgebreid 80 jaar vrijheid sinds het einde van de bezetting door de Nazi's. Het is van groot belang om stil te staan bij degenen die hun leven gaven voor vrijheid en bij de miljoenen slachtoffers van de Holocaust. Door deze verschrikkingen te blijven herinneren, hopen we herhaling te voorkomen. Het lustrumjaar van 80 jaar bevrijding verdient extra aandacht, met speciale herdenkingen en vieringen. Veel mensen zijn op maandag 5 mei vrij, afhankelijk van de CAO. Ook is het essentieel om in zo’n jaar educatieve projecten op scholen te bevorderen en activiteiten te organiseren.

Lees verder
12 juli 2024

Woningcorporaties kunnen verouderde koopappartementen een betere toekomst geven 

Foto: SP
De gemeente Vlaardingen gaat in gesprek met woningcorporaties om te onderzoeken of zij bestaande appartementen kunnen opkopen, opknappen, verduurzamen en verhuren. Wethouder Somers (Wonen) heeft dit toegezegd naar aanleiding van een voorstel van de SP. Lees verder
10 juli 2024

SP-reactie op Voorjaarsnota 2024

De SP constateert dat de Voorjaarsnota 2024 geen nieuwe plannen bevat, ondanks de ambitieuze doelstellingen uit het coalitieakkoord van 2022. De toekomstige ontwikkeling van onze stad dreigt daarmee stil te vallen.

Lees verder
12 maart 2024

Monitor overbewoning in de VOP

Lees verder
4 februari 2024

Vlaardingen richt fonds op voor ondersteuning terugkeer arbeidsmigranten

De SP in Vlaardingen heeft een belangrijke overwinning behaald voor de bescherming van arbeidsmigranten. Op 1 februari heeft de gemeenteraad, dankzij een initiatief van de SP, een motie goedgekeurd om een fonds van €25.000,- te vormen voor de opvang en ondersteuning bij de terugkeer naar huis van dakloze arbeidsmigranten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier