h

Nieuws uit 2007

21 december 2007

Verkoopspraatje verblindt gemeenteraad; Vlaardingen krijgt gokhal

In het slotdebat over de het Leisure Center aan het Veerplein is duidelijk naar voren gekomen dat een raadsmeerderheid zich heeft laten inpakken door de gladde verkooppraatjes van ING Real Estate. Argumenten tegen de komst van een gokhal met verschrikkelijke gevolgen van verslaving werden op een schandalige manier gebagatelliseerd en afgedaan als moraliserend. werkelijkheid waard.

Lees verder
16 december 2007

Actie tegen gokhal in voormalig-V&D gebouw

 Geen gokhal in voormalig V&D pand! CU/SGP - SP

ChristenUnie/SGP en SP zijn afgelopen zaterdag op het Veerplein in gesprek gegaan met het winkelend publiek over de mogelijke komst van een gokhal. Het Vlaardingse college van B&W heeft besloten om in het voormalig V&D pand aan het Veerplein een gokhal te realiseren. Volgens CU/SGP en de SP gaat dit college compleet voorbij aan de gevoelens van de Vlaardingse bevolking. Wij maken ons enorm zorgen over een toename van gokverslaving, parkeeroverlast en een verslechtering van het toch al negatieve beeld van het stadscentrum. Aanstaande woensdag zal de gemeenteraad een beslissing nemen. CU/SGP en SP delen raamaffiches uit. Door deze voor het raam te hangen kun je aangeven tegen de komst van de gokhal te zijn. Je kunt deze via onze website ook downloaden en uitprinten: Affiche V&D pand.pdf (191kB)

Lees verder
11 december 2007

Hogere Eigen Bijdrage AWBZ? Laat het ons weten!

Veel bewoners van een AWBZ-instelling hebben bericht gehad dat ze vanaf 1 januari 2008 een hogere Eigen Bijdrage moeten gaan betalen. De SP afdeling Vlaardingen is begonnen met het ronddelen van een folder in de Vlaardingse AWBZ-instellingen. Hierin informeren wij de bewoners en vragen wij ze ons op de hoogte stellen van de verhoging van de Eigen Bijdrage.

Lees verder
8 december 2007

Integreren in Vlaardingen: Samen of apart?

Dat de integratie van veel allochtonen in Nederland mislukt is mag duidelijk zijn. Falend beleid van opeenvolgende regeringen hebben er toe gezorgd dat een grote bevolkingsgroep slecht in de Nederlandse samenleving is geïntegreerd. Dit is geen zonde, en wijzen naar de schuldigen lost ook niets op. Het is wel verstandig om te kijken hoe we op lokaal niveau in de gemeente omgaan met integratie, en wat we hieraan kunnen verbeteren.

Lees verder
6 december 2007

Leisure-center: Kwaliteitsimpuls of paard van Troje

Nu het onderzoeksrapport van ING Real Estate op tafel ligt lijkt niets de komst van een gokhal in Vlaardingen meer in de weg te staan. Een meerderheid van de raad ziet de komst van een gokhal als een kwaliteitsimpuls voor de stad. Voorstanders van de gokhal leggen met name de nadruk op de komst van de vijf bioscoopzalen, een grandcafé en een sportschool. Als verblind door deze mooie verpakking halen ze al klappend het paard van Troje onze stad binnen.

De SP juicht de komst van een bioscoop in Vlaardingen ook toe. Maar níet door het met bloedgeld te betalen. De projector kan alleen blijven draaien wanneer de bezoekers eerst met een fruitautomaat de zakken worden leeg geklopt. De SP laat zich op deze manier niet paaien met bioscoopzalen, grandcafé en een sportschool. Wij zien de werkelijkheid onder ogen dat de komst van een gokhal onvermijdelijk gepaard gaat met gokverslaving.

Lees verder
1 december 2007

Te veel mandaat naar Broekpolderfederatie

Op 29 november jongstleden heeft de Vlaardingse gemeenteraad ingestemd met het convenant tussen de gemeente en de Stichting Federatie Broekpolder. Het gaat hier om een bestuurlijk experiment waarbij het college, raad, inwoner en verenigingen samen streven het verhogen van de natuur- en recreatieve waarde van de Broekpolder.

 Jiri Buller
Foto: Jiri Buller

Lees verder

Pagina's

U bent hier