h

Nieuws uit 2010

28 december 2010

Nieuw stadskantoor goedkoper dan renovatie

Het bouwen van een nieuw stadskantoor is goedkoper dan renovatie, dat blijkt uit onderzoek van het bureau Twynstra Gudde. Het college gaf dit rapport dinsdag eindelijk vrij, nadat het college door de fracties van SP, CU/SGP en D66 onder hevige druk was gezet. De drie partijen dreigde op oudejaarsavond een extra raadsvergadering te beleggen als het rapport niet nog dezelfde dag beschikbaar zou komen.

Lees verder
23 december 2010

Asbest blijkt geen asbest

Asbestverdacht materiaal
Het SP MilieuAlarmteam heeft donderdagochtend 23 december op het Anneke Bussinkplein delen asbestverdacht materiaal aangetroffen. Hoewel het haast niet van echt asbest was te onderscheiden bleek het niet om echt asbest te gaan, zo concludeerde de SP’ers Arnout Hoekstra en Remi Poppe: ‘Bij nadere bestudering bleek dat de platen waren voorzien van een NT-markering, wat staat voor New Technologie. Deze NT-platen bevatten geen asbest.’ Om verdere misverstanden te voorkomen heeft de gemeente Vlaardingen alsnog het materiaal zo snel mogelijk laten opruimen.

Lees verder
8 december 2010

Geheim rapport: “Nieuw stadskantoor goedkoper dan renovatie”

SP-fractievoorzitter Arnout Hoekstra heeft ontdekt dat er een geheim rapport bestaat dat concludeert dat het goedkoper is om een nieuw stadskantoor te bouwen dan het huidige op te knappen. Hoekstra wil dat het college het rapport zo snel mogelijk openbaar maakt: “Ten Have is altijd tegen een nieuw stadskantoor geweest en probeert nu als wethouder de komst te vertragen en te verhinderen. Het geheime rapport ontkracht echter al zijn argumenten.”

Lees verder
7 december 2010

Volksbos wordt bedreigd!Er zijn plannen voor de aanleg van een tunnel tussen Maassluis en Vlaardingen. Precies naast het unieke in 1992 door de bevolking aangeplante Volkbos. Vooral omdat op zaterdag 12 december 1992 door met ruim 8.000 bewoners ruim 16.000 bomen zijn geplant als ‘groeiend verzet’ tegen de plannen een stort voor industrieelafval aan te leggen. Het comité Groeiend Verzet organiseerde met steun van de Vlaardingse huisartsen, apothekers, bloemisten en vele bedrijven, dit massale protest, omdat de provincie Zuid-Holland dit plan tegen de wil van de bevolking en de gemeenteraad wilde doordrukken.

Lees verder
1 december 2010

Actie in de kou voor hartverwarmende werknemers TBV

Dinsdag 30 november heeft de SP de actie’ Armoede werkt niet’ gehouden. Dit was ondanks de bizarre kou een geweldig hartverwarmend succes te noemen. Het leek erop dat de mensen werkzaam bij het TBV ons aan het opwachten waren. Veel mensen binnen hadden zich verzameld voor de ramen,wat tot gevolg had een applaus en juichend personeel.

Lees verder
22 november 2010

Vlaardingse SP op barricade voor sociale werkvoorziening

De Vlaardingse SP bindt de strijd aan met de voorgenomen bezuinigingen op de sociale werkvoorziening. SP-raadslid Ingrid Wijker is al jaren nauw betrokken bij het sociale beleid in Vlaardingen en legt zich niet neer bij de door de regering aangekondigde bezuinigingsvoorstellen: “Rutte wil 300 miljoen bezuinigen op de sociale werkvoorziening, dit betekent dat er 30.000 wsw’ers zonder werk komen te zitten. Mensen zoals bij TBV dreigen hier ook mee te maken te krijgen, dat pikken we niet.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier