h

Nieuws uit 2014

10 december 2014

SP stelt vragen over verkeersbesluit gehandicapten- parkeerplaatsen

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders om venstertijden in te stellen voor gehandicapten- parkeerplaatsen heeft tot verbazing geleid bij de fractie van de SP. In het nieuwe verkeersbesluit kunnen mensen met een gehandicaptenkaart tussen 6 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends geen recht meer maken op een gehandicaptenparkeerplaats. Dit omdat de parkeerdruk op sommige parkeergebieden te hoog zou zijn.

Lees verder
12 november 2014

Geen ruimte voor Decathlon buiten stadscentra

De SP-Statenfractie ziet geen redenen om Decathlon toe te staan zich te vestigen buiten de reguliere detailhandelslocaties. Naar de mening van de partij is Decathlon een reguliere sportartikelenverkoper en past deze vorm van detailhandel alleen in de bestaande winkelstructuur van de binnensteden.
De provincie heeft ook het beleid om de huidige detailhandellocaties in de stads- en dorpscentra te beschermen om zo de leefbaarheid van deze gebieden te ondersteunen.

Lees verder
8 november 2014

Op weg naar een financieel gezonde stad

Vlaardingen financieel weer op orde brengen is volgens SP-wethouder Arnout Hoekstra de reden om een bezuinigingspakket van 12,5 miljoen door te voeren: “Als ik in 2018 eventueel het stokje moet overdragen aan mijn opvolger wethouder financiën, dan wil ik dat doen met de boodschap dat Vlaardingen er financieel goed voor staat.”

Lees verder
5 november 2014

SP OPENT MELDPUNT ‘HUUR TE DUUR

In twee jaar tijd zijn de huurprijzen met ruim 9 procent gemiddeld gestegen. ‘Dit is een rechtstreeks gevolg van het kabinetsbeleid,’ stelt SP-Kamerlid Sadet Karabulut. ‘Ik hoor steeds vaker dat mensen hun huur niet meer kunnen betalen. Deze signalen worden door het kabinet weggewimpeld. Ik wil samen met huurders van wie de huur te duur is, knokken voor betaalbaar wonen. Daarom openen we vandaag het meldpunt 'Huur te Duur'. Via dit meldpunt kunnen huurders hun ervaringen delen. Met de antwoorden kunnen we de minister de dramatische gevolgen van zijn beleid laten zien. Daarom roep ik alle huurders op om met hun verhalen te komen.’

Lees verder
27 oktober 2014

Zorgen om ontheemde huurders

Zoals bij velen bekend heeft Zorgcentrum de Wetering onlangs zijn deuren gesloten. De wetering had echter ook een bijzondere functie voor mensen uit de wijk, maar vooral voor de mensen die woonachtig zijn in de Residence van de Wetering.

Lees verder
14 oktober 2014

SP schouwt begroting: ‘Tevreden met extra geld voor zwembad en armoedebestrijding’

Vanmiddag presenteerde SP-wethouder Arnout Hoekstra de Vlaardingse gemeentebegroting 2015-2018. De begroting is de uitwerking van de eerder dit jaar gepresenteerde Voorjaarsnota. Deze nota leidde tot veel ophef omdat de gemeente fors moet bezuinigen. De begrotingsplannen bevestigen dat de financiën op orde kunnen worden gebracht zonder dat voorzieningen volledig zullen verdwijnen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier