h

SP schouwt begroting: ‘Tevreden met extra geld voor zwembad en armoedebestrijding’

14 oktober 2014

SP schouwt begroting: ‘Tevreden met extra geld voor zwembad en armoedebestrijding’

Vanmiddag presenteerde SP-wethouder Arnout Hoekstra de Vlaardingse gemeentebegroting 2015-2018. De begroting is de uitwerking van de eerder dit jaar gepresenteerde Voorjaarsnota. Deze nota leidde tot veel ophef omdat de gemeente fors moet bezuinigen. De begrotingsplannen bevestigen dat de financiën op orde kunnen worden gebracht zonder dat voorzieningen volledig zullen verdwijnen.

Om dit mogelijk te maken stelt het college onder andere voor om jaarlijks 4 ton beschikbaar te stellen voor het zwembad, deze subsidie was aanvankelijk geschrapt. Ook voor de Stadsgehoorzaal, kinderboerderij en bibliotheek blijft in totaal 2,1 miljoen per jaar beschikbaar. De SP is tevens verheugd dat het college voorstelt jaarlijks 150.000 euro extra voor armoedebestrijding beschikbaar te stellen.

Mijn eerste indruk is dat er naar iedereen goed is geluisterd.” aldus Kasper Vink, fractievoorzitterSP-Vlaardingen. „. Neem nu het zwembad. Vorige week hebben alle raadsleden de nieuwe plannen van het bestuur ontvangen zoals zij die besproken hebben met het college. Mijn gemeende complimenten voor dit stukje werk want hier is veel tijd en energie in gaan zitten . Maar met succes, zoals nu blijkt, want het zwembad blijft open“.

Uiteraard zijn wij heel blij met de extra uitkering voor de armoedebestrijding van € 150.000 per jaar.” zegt Vink verder.  Waar in diverse andere gemeenten snoeihard gekort wordt op het armoedebeleid zijn wij juist in staat om deze groep extra te ondersteunen.

De SP zal de komende weken de begroting verder uitvoerig bestuderen en kijkt uit naar een constructieve vergadering op 5 en 6 november wanneer deze begroting behandeld gaat worden in de Raadsvergadering.

Reacties

geen Stadsgehoorzaal meer is geld weggooien (het is een mooi en aantrekkelijk gebouw geworden) en cultuurbarbarij. Alleen maar vervlakking en RTL4-pret.

Reactie toevoegen

U bent hier