h

Nieuws uit 2009

24 december 2009

ROOD en burgemeester bezoeken hangjongeren


De jongeren van de SP (ROOD) en burgemeester Bruinsma hebben op dinsdag 22 december Vlaardingse hangjongeren bezocht. De aanleiding hiervoor was een eerdere uitnodiging van ROOD aan de burgemeester om met hangjongeren te praten, om zo te zoeken naar een alternatief voor de omstreden Mosquito. Frank Hoogervorst: “Het is geweldig dat de burgemeester naar ons en de hangjongeren wil luisteren, ik hoop dat we samen tot een oplossing kunnen komen waarbij jongeren - zonder het geven van overlast - toch hun eigen plek kunnen hebben.”

Lees verder
4 december 2009

Gladde cirkels eindelijk van het asfalt

Schoolzone met blauwe cirkel


De SP lijkt de strijd tegen de voor motorrijders gevaarlijke blauwe cirkels op het wegdek gewonnen te hebben. Bij de aanleg van twee nieuwe schoolzones ziet het college af van de opvallende maar gladde symbolen op het asfalt aan te brengen. Dit omwille van de veiligheid van tweewielers. SP-fractievoorzitter Arnout Hoekstra wil nu van de wethouder weten of de bestaande cirkels nu ook het veld moeten ruimen: “Iets is veilig of niet veilig. Als de wethouder zegt dat ze onveilig zijn moeten de overige cirkels ook weg.”

Lees verder
1 december 2009

Weekendarrangement niet langer houdbaar

De sanctie die in sommige gemeenten – waaronder Vlaardingen – gebruikt wordt om lastpakken in het uitgaansleven aan te pakken heeft waarschijnlijk zijn langste tijd gehad. “Een rechter in Leeuwarden heeft geoordeeld dat het weekendarrangement niet rechtsgeldig is, dit kan gevolgen hebben van de toepassing ervan in Vlaardingen.” aldus Arnout Hoekstra, fractievoorzitter voor de SP in Vlaardingen. Hoekstra heeft inmiddels opheldering gevraagd van de burgemeester.

Lees verder
25 november 2009

Jaarkrant 2009


De SP-afdeling Vlaardingen heeft deze maand haar nieuwe jaarkrant gepubliceerd. In de krant kijkt de partij terug naar de afgelopen periode. De leden van de SP zullen de krant deze maand huis aan huis in heel Vlaardingen bezorgen. Voorzitter Willem de Man: ‘Dankzij de steun van veel Vlaardingers kunnen wij als SP veel doen. Aan het eind van het jaar leggen wij daarom aan de inwoners verantwoording af over wat we hebben gedaan.’ De jaarkrant is ook via de website te lezen.

Lees verder
12 november 2009

Op bezoek bij Buurtpreventie Oostwijk

Nieuwe Kerkstraat, Vlaardingen

Dinsdag 10 november liepen SP-raadslid Alke van Marsbergen en afdelingsvoorzitter Willem de Man een avond mee met de Buurtpreventie Oostwijk. De Buurtpreventie is een groep bewoners die op vrijwillige basis actief hun eigen buurt in de gaten houden. Willem de Man: “Wat deze mensen doen is echt heel goed werk. Het komt de sociale controle en de leefbaarheid van de buurt zichtbaar ten goede!” Voor de website van de SP schreef Willem een verslag van de avond.

Lees verder

Pagina's

U bent hier