h

ROOD en burgemeester bezoeken hangjongeren

24 december 2009

ROOD en burgemeester bezoeken hangjongeren


De jongeren van de SP (ROOD) en burgemeester Bruinsma hebben op dinsdag 22 december Vlaardingse hangjongeren bezocht. De aanleiding hiervoor was een eerdere uitnodiging van ROOD aan de burgemeester om met hangjongeren te praten, om zo te zoeken naar een alternatief voor de omstreden Mosquito. Frank Hoogervorst: “Het is geweldig dat de burgemeester naar ons en de hangjongeren wil luisteren, ik hoop dat we samen tot een oplossing kunnen komen waarbij jongeren - zonder het geven van overlast - toch hun eigen plek kunnen hebben.”

Hoewel het buiten ijskoud was, en Vlaardingen bedolven lag onder de sneeuw, waren er toch nog veel jongeren op straat. Samen met mensen van de politie, de gemeente en de SP brachten de ROOD-jongeren en de burgemeester een bezoek aan diverse hangplekken. Ondermeer werden de hangplekken bij de Albert Hein in het centrum, Broekweg en de Albertine Agneslaan bezocht.

Bij de gesprekken is naar boven gekomen dat de jongeren vooral een plek willen waar zij gezellig met z'n allen lol kunnen hebben. Zo zegt een van de hangjongeren: “Wij willen gewoon een plek waar wij kunnen praten en lol trappen zonder dat we last krijgen met omwonende of de politie, en waar we als het regent droog kunnen zitten”.

Een van de groepen gaf aan samen met de burgemeester en ROOD te willen gaan zoeken naar een andere plek waar ze minder tot last zijn. ROOD hoopt dat er geen nieuwe Mosquito’s meer bijkomen en uiteindelijk alle Mosquito's uit Vlaardingen verdwijnen. Frank Hoogervorst: “Wij blijven met de burgemeester en de politie in gesprek om samen met hangjongeren en omwonenden tot goede oplossingen te komen.”

Foto:

 

U bent hier