h

Nieuws uit 2022

12 december 2022

SP: Parkeervergunning kan bijna de helft goedkoper

Uit een financiële rapportage van de gemeente Vlaardingen blijkt dat er jaarlijks onbedoeld 80.000 euro winst wordt gemaakt op de uitgifte van parkeervergunningen. Deze onvoorziene meevaller dreigt jaarlijks automatisch te worden toegevoegd aan de gemeentelijke inkomsten. SP-raadslid Arnout Hoekstra stelt voor deze opbrengsten terug te geven door het tarief van de eerste parkeervergunning voor ieder huishouden te verlagen.

Lees verder
6 december 2022

Schoolontbijt voor Vlaardingse kinderen een feit!

Vlaardingse scholen kunnen vanaf nu met hulp van de gemeente ontbijt op school organiseren. De SP is hier erg blij mee. SP-raadslid Ada van Beveren: "Wij willen dat alle kinderen in Vlaardingen gelijke kansen hebben. Het aantal kinderen dat zonder ontbijt naar school komt groeit met de dag. Wij vinden het belangrijk dat kinderen goed ontbijten." Uit onderzoek blijkt dat kinderen die dagelijks gezond ontbijten fitter zijn, een gezonder gewicht hebben, zich beter kunnen concentreren en beter leren. Kinderen die in armoede opgroeien staan hierdoor meteen met één nul achter. Het is nu crisis en kinderen hebben honger. En er komen steeds meer gezinnen bij die door de hoge lasten amper geld hebben om boodschappen te kunnen doen.

Lees verder
10 november 2022

Begroting Vlaardingen: Belangrijke voorzieningen weer in eigen handen nemen

Veel mensen maken zich zorgen over de bizar hoge energierekening. Tegelijkertijd maken de private energiebedrijven enorme winsten. Wij moeten weer zeggenschap krijgen over onze energie. Daarom wil de SP dat de gemeente gaat investeren in eigen duurzame energieproductie. Vlaardingen heeft veel lege daken. Wat de SP betreft leggen wij deze vol met zonnepanelen. Ook moeten er langs het Scheur windmolens komen. Waarom zouden wij dat aan beleggers overlaten, als de gemeente die ook in eigen beheer kan plaatsen?

Lees verder
15 oktober 2022

Herontwikkeling voormalig Unilever-terrein. Dure zeecontainer als woning?

Na 110 jaar vertrok de belasting ontwijkende Britse multinational Unilever uit Vlaardingen. Het vertrek van Unilever biedt veel kansen om dit enorme terrein te ontwikkelen in een prachtig gebied voor de Vlaardingers. ..maar nu mogen jongeren dankbaar zijn dat ze daar voor 740 p/m een 27m2 zeecontainer-woning kunnen huren. Dat kan beter en socialer!

Lees verder
14 oktober 2022

De toekomst van Shell Pernis

In de tweede helft van de vorige eeuw zorgde Shell voor veel werkgelegenheid en voorzieningen voor de Vlaardingers, maar dat is allang niet meer. Nu Vlaardingen vooral last heeft van deze grote raffinaderij doet de vraag zich voor of hun aanwezigheid nog wel van deze tijd is...

Lees verder
14 oktober 2022

Neem de zeggenschap terug over onze energie

De gemeenteraad maakt zich terecht druk over wanneer de energietoeslag wordt uitgekeerd, maar het echte probleem mocht helaas niet worden benoemd: Hoe zorgen wij dat wij de zeggenschap over onze energie terugkrijgen en hoe voorkomen wij dat onze miljarden richting buitenlandse aandeelhouders verdwijnen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier