h

SP bezoekt Moerman-tuiners

23 februari 1989

SP bezoekt Moerman-tuiners

De Socialistische Partij, met vijf zetels in de Vlaardingse gemeenteraad, houdt zaterdag 25 februari vanaf 12 uur een meeting op de volkstuinen op het landgoed van de overleden dr. Moerman. Deze volkstuinen moeten verdwijnen, aangezien de gemeente Vlaardingen na het overlijden van deze bekende arts één en ander heeft aangekocht en andere plannen heeft met deze gouden driehoek aan de Westlandseweg. De complete SP fraktie is op de volkstuinen vanaf 12,00 uur 's middags en heeft zich reeds vierkant achter de eisen van de volkstuinders gesteld die hun „gebiedje" daar niet kwijt willen.

Fred Trooster, lid van de SP-fraktie in de Vlaardingse gemeenteraad: „Wij hopen dat het weer ons gunstiger gezind is dan de meerderheid van het gemeentebestuur. De S.P. vindt dat dit unieke gebied behouden moet blij¬ven. Trouwens dit gebied is al zeer lang door volkstuinders in gebruik. Het overgaan in gemeentelijk eigendom van de grond is naar onze mening geen argument om nu de volkstuinders er af te jagen. Zij hopen (de gemeente) dat als de grond bebouwd is er een lukratieve zet mee te hebben gedaan. De bebouwing zal bestaan uit kantoorpanden (die nu al leeg staan), industriële objekten en woningen, die ver van de rijksweg geprojecteerd moeten worden wegens de geluidshinder van de rijksweg.

Vele mensen, waaronder een aantal „Tribune"lezers is deze gang van zaken in het verkeerde keelgat geschoten. Vooral de uitspraak van Drs. Kandel namens de PvdA fraktie is velen een doorn in het oog. Opmerkingen van de PvdA dat de gemeente geen 2.7 miljoen uitgeeft om er volkstuinen op te houden is de zoveelste aanvaring met de werkende klasse in Vlaardingen."

U bent hier