h

Fractie

19 maart 2024

351 asielzoekers

Vlaardingen moet in het kader van de Spreidingswet 351 asielzoekers opvangen. Dat is een relatief beperkt aantal, omdat dankzij een amendement van de SP in de Tweede Kamer gekeken wordt naar de sociaaleconomische status van de gemeente. Gemeenten met veel buurten met sociale problemen en lage inkomens worden dus ontzien ten opzichte van gemeenten met huishoudens met hoge inkomens.

Lees verder
1 oktober 2017

Integriteit

Een raadslid maar sowieso iemand in publieke functie moet integer zijn.Maar wat is integriteit en hoe bepaal je nu of je zelf er altijd wel naar handelt.   Wikipedia zegt het volgende erover;

Lees verder
28 maart 2016

(Oude) politiek werkt

Iedereen die de afgelopen weken de Vlaardingse politiek gevolgd heeft zal zich ongetwijfeld afvragen wat er aan de hand is. Het vervelende is echter dat we het niet kunnen en mogen uitleggen omdat er geheimhouding op dit specifieke proces berust. Toch zie je af en toe wat berichten en uitlatingen die doen vermoeden dat het aan de ‘oude politiek’ zou liggen. Nu is de politiek al eeuwen oud. Wikipedia omschrijft het als volgt: Het woord politiek is afgeleid van het Oudgriekse πολιτεια (politeia). Politeia betekend onder meer de burgerlijke samenleving. 

Lees verder
26 januari 2016

Wie speelt hier nu eigenlijk poppenkast?

Gisteren trad Frans Hoogendijk (fractievoorzitter ONS Vlaardingen) met onmiddellijke ingang uit het overleg over de burgemeestersbenoeming. Als reden noemt hij de traagheid waarin dit proces verloopt. 

Nu is het niet de eerste keer dat een oppositiepartij weigert deel te nemen aan een raadsvergadering of commissie. Ook VV2000/LeefbaarVlaardingen en haar sub-partijtjes AOV en SBV, en de VVD hebben al laten blijken niet vies te zijn van dit soort statements.

Lees verder
11 juli 2014

VJ nota en dan reces??

Met een klein beetje heimwee denk ik terug aan vorig jaar.  Of we nog punten hadden in te brengen op de voorjaarsnota vroeg onze fractievoorzitter.   Natuurlijk hadden we die,,  ik had al snel een a4 vol met tekst en opmerkingen etc etc.  Appeltje Eitje dus. Inleveren en klaar. Maak er maar iets moois van.

Lees verder
10 juni 2014

Fractievoorzitter en dan?

Zo de eerste weken zitten erop.  Weet nu dus ook gelijk dat een fractievoorzitter net even meer inhoud dan alleen het voorzitten van je fractie. 
 
En als je dan ook nog eens de fractievoorzitter bent van de grootste partij , tja dan is dat  nog eens een extra bijkomstigheid. Ik zal proberen in het kort uit te leggen hoe dat zit
 
  1. fractievoorzitter van de fractie;  we zijn dus gestart met eerst 1 en nu 2 nieuwe raadsleden die goed begeleid moeten worden,  verder hebben we de fractievergaderingen die voorbereid moeten worden en last but no least zijn de afgelopen weken ook nog eens mijn specifieke portefeuilles in beeld geweest in het kader van de financiën en grondexploitatie. Zo heb ik de afgelopen week mijn 1e betoog ( met lichte zenuwen)  mogen houden.  Verder als fractievoorzitter vertegenwoordig je je fractie in andere overleggen zoals fractievoorzittersoverleg en in bijzondere commissies zoals nu voor het nieuwe burgemeesterschap.
  2. fractievoorzitter in de coalitie;  we zitten met vijf partijen in de coalitie en dus ook met vijf wethouders.  Met deze samenstelling hebben we de coalitieoverhandelingen gevoerd maar daarnaast is het ook belangrijk om elkaar regelmatig op de hoogte te houden van aktuele ontwikkelingen. 
  3. fractievoorzitter in de raad;  zoals al gezegd ben je voor de overige partijen maar ook voor externe partijen ( o.a.pers) veelal het eerste aanspreekpunt van je fractie.  Binnen de raad krijg je de positie dat je als grootste partij meestal het eerste woord krijgt bij de behandeling van raadsvoorstellen. Dit is niet altijd een voordeel  omdat je wel met een goed verhaal moet komen want na jou komen er nog 10

Toch klaag ik niet.  Het is een boeiende functie waarbij ik elke dag nieuwe dingen leer.  Ik ga er niet van uit dat ik er al ben en fouten heb ik zeker gemaakt  en ook nog wel maken. Daar ben ik niet bang voor.  Sinds 19 maart ben ik  vrijwel elke avond weg geweest, want alles is nieuw en er moet een hoop werk verzet worden. Gelukkig heb ik een vrouw die dit begrijpt , ook op de momenten dat ik wel thuis ben maar dan in mijn kamer zit om van alles en nog wat door te lezen en voor te bereiden.

Lees verder
24 april 2014

Coalitie

tja dan ben je ineens de grootste partij en kan je aan de bak. De afgelopen weken waren cruciaal. Zowel voor Vlaardingen als voor de partij en het thuisfront.
Lees verder
23 maart 2014

Gewonnen

Wat een spannende dagen waren dat. Gebeurt me niet veel dat ik zo gespannen bent dat ik er haast niet van kan slapen maar dat is me de 2 dagen voor de verkiezingsdag wel overkomen.

Lees verder
9 maart 2014

Partij inzet

We kunnen er nu echt niet meer om heen. Al enkele weken zijn we campagne aan het voeren. 
Lees verder
8 maart 2014

SP kandidaat-raadsleden op bezoek bij Stadsgehoorzaal

Op zaterdag 1 maart zijn we met de kandidaatsraadsleden van de SP op bezoek geweest in de Stadsgehoorzaal. In het kader van ‘kennismaken met Vlaardingen’ is het belangrijk voor aankomende raadsleden om te weten wat er speelt in hun stad bij organisaties en verenigingen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier