h

Coalitie

24 april 2014

Coalitie

tja dan ben je ineens de grootste partij en kan je aan de bak. De afgelopen weken waren cruciaal. Zowel voor Vlaardingen als voor de partij en het thuisfront.
 
Cruciaal is het voor Vlaardingen omdat er een coalitie gevormd wordt die de komende 4 jaar de stad gaat besturen. Hierbij moesten behoorlijk wat hobbels genomen worden zoals Westhavenkade en Koopzondagen.  Maar helaas ook verdere bezuinigingen inboeken. Hoe gaan we dat aanpakken?  Gelukkig constateerden we wel vanaf het begin van de besprekingen dat de wil er is om de verantwoordelijkheid te nemen. Maar geloof me als ik zeg dat het geen eenvoudige opgave is van even bij elkaar zitten. Mijn eerste onderhandelingspogingen op politiek vlak waren dan ook zeer leerzaam.
 
Cruciaal is het voor de partij omdat je de grootste bent en daarbij wordt er van je verlangd dat je de kar gaat trekken.  Voor de verkiezingen had onze fractievoorzitster Ingrid al aangegeven dat ze graag als (gewoon) raadslid verder zou willen dus moesten we direct na de verkiezingen besluiten wie er fractievoorzitter ging worden. Dat gaat heel democratisch zo van.. Kas we dragen jou voor …. is iedereen het daarmee eens … Ja , ok.
En dan ben je dus ineens de fractievoorzitter met daarnaast 2 ervaren raadsleden en 2 nieuwe raadsleden nmet een coalitiemeerderheid van 1 stem (18 / 17) en een oppositie die vast en zeker ook hun stem zullen laten horen.  Ik verheug me op de komende debatten.
 
Cruciaal is het voor het thuisfront. Toen ik besloot om me kandidaat te stellen dan overleg je uiteraard met het thuisfront. En de eerste vraag is dan altijd:  ‚ Hoeveel tijd gaat dat kosten, ofwel hoe vaak ben je weg dan?’.. Nou ik denk dat ik 2 a 3 avonden per week voor de politiek bezig bent zeg je dan.
nou die belofte heb ik vanaf het begin van de campagne tot de vorming van de coalitie nog niet waar kunnen maken.  En als ik nu de geluiden hoor dan krijg ik de komende jaren te maken met, Raadsvergaderingen, Commissievergaderingen, fractievoorzittersoverleg, coalitieoverleg en misschien nog een of andere vaste commissie.  Moet het nog even voorzichtig gaan vertellen thuis!!
 
kasper
fractievoorzitter SP-Vlaardingen

U bent hier