h

VJ nota en dan reces??

11 juli 2014

VJ nota en dan reces??

Met een klein beetje heimwee denk ik terug aan vorig jaar.  Of we nog punten hadden in te brengen op de voorjaarsnota vroeg onze fractievoorzitter.   Natuurlijk hadden we die,,  ik had al snel een a4 vol met tekst en opmerkingen etc etc.  Appeltje Eitje dus. Inleveren en klaar. Maak er maar iets moois van.


Vol goede moed ga ik dus nu aan de slag voor mijn 1e Algemene beschouwing.  Krijg ook nu wederom netjes input van mijn fractie,  maar dan!!!!

1 week later en inmiddels 8 gewijzigde versies verder zinkt de (wan) hoop bijna in mijn schoenen.  Ik wil zoveel vertellen maar ik heb slechts10 minuten dus dan maar schrappen maar ja WAT??
 
Nog even laatste overleg met fractie, deadline nadert snel en krijg gelukkig groen licht van mijn fractieleden. Betoog is OK. pfff.  Nu nog even doorzetten en er 100% voor gaan. Dat is ook wat de kiezers van je verwachten.
Toch nog even lichtjes paniek want na 1e termijn volgt ook nog 2e termijn.. Had wel iets voorbereid maar computer thuis en Ipad hebben niet gesynchroniseerd.  Dus geen tekst en heb precies half uurtje om alsnog in elkaar te zetten.  Maar ook dit is politiek,  je eerste gedachtes zijn altijd het meest zuiver dus heb maar geschreven en gesproken  wat in me opkwam.  En geen 8 gewijzigde versies dus.  
Nu kwamen er  wel vragen vanuit de raad,  maar dat is juist prima brengt de discussie / debat op gang. Stiekem had ik het eigenlijk beter naar mijn zin als de 1e termijn.  Zo zie je maar  voorbereiden is prima maar het echte verhaal ontstaat vanuit het hart.
 
Zo het zit erop. Donderdagavond 22:00 gaf de burgemeester de laatste klap met de hamer. Letterlijk en figuurlijk dan wel, want het was zijn 1e vergadering als voorzitter bij de algemene Beschouwing en tevens ook zijn laatste.
En de Vlaardingse politiek……  ?
Ik zat even met mijn gedachten al aan al die vrije avonden te denken, lekker onderuit hangend in mijn stoel voor de buis.
Geen stukken, Geen rapporten, Geen vergaderingen, Geen POLITIEK!!!
 
Vanochtend op mijn werk  PING!!!   Nee het zal toch niet?  Ja dus wel, a.s.week nog even werkgroepavond,  Info avond, Kennismaking nw. Burgemeester.
Ach Politiek stopt dus toch niet met die laatste klap.
 
Stiekem ga ik er toch wel een weekje tussenuit hoor!!!
 
kasper Vink
 
 

U bent hier