h

Aankomend raadslid is hard werken

10 december 2013

Aankomend raadslid is hard werken

Beste mensen, medevlaardingers
 
De komende weken wil ik u meenemen in de schitterende maar vaak hectische wereld van de lokale politiek van Vlaardingen en haar voorbereidingen naar de Gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Ik ben zelf kandidaatsraadslid op de lijst van de SP en draai al ruim een jaar mee in de fractie. Ik hoop u te kunnen laten zien dat de lokale politiek meer is dan en verder reikt dan alleen de raadszaal. 
Dat is ook de wijze waarop ik politiek wil bedrijven. Dicht bij de mensen staan , praten met hen, luisteren en vervolgens het gedachtegoed van de Vlaardingse bevolking kenbaar maken naar de overheid.
 

Blog 1:  SP en de Gemeenteraadsverkiezing 2014

 
Gemeenteraadsverkiezingen maart 2014. Ze lijken nog ver weg maar op het politiek toneel worden er al koortsachtig voorbereidingen getroffen. Voorzichtig lijken de partijen elkaar al af te tasten. Wat worden hun speerpunten, stekels worden her en der opgezet en steeds meer zie je grimmige berichtjes op Facebook en Twitter voorbijkomen.
 
Hoe gaat dit nu bij de SP?  We hebben inmiddels een lijsttrekker (Arnout Hoekstra) en een degelijke lijst met kandidaten waarbij de eerste 10 op de lijst , inclusief mijzelf, een behoorlijk zwaar programma doorlopen.
 
Zal even een tipje v/d sluier oplichten, elke maandagavond scholingsavond waarbij we veel over de lokale politieke punten discussiëren en af en toe ook nog onderricht krijgen in de Retoriek ( leer van het verkondigen van het woord). Verder staan er zo’n 15 werkbezoeken gepland waarbij de kandidaten kennis maken met alle facetten van het Vlaardingse leven,  want als je straks in de raad zit moet je immers wel weten waar je het over hebt. Verder hebben we het over de verkiezingen, het verkiezingspogramma, en hoe, waar en wanneer kunnen  we als SP zichtbaar blijven voor de Vlaardingers.
Ook de fractie en wethouder worden niet gespaard, zij moeten al hun kennis delen en de aankomende raadsleden voorbereiden op dat wat komen gaat.
 
Veel bewondering en respect heb ik voor onze lijsttrekker Arnout Hoekstra, hij is niet alleen lijsttrekker die achterover zit om de mensen te laten werken voor hem. Nee hij is  nooit te beroerd om ook zelf zaken te organiseren, zijn kennis te delen en weet met zijn bekende glimlach de leden  te enthousiasmeren om te blijven strijden voor een Sociaal Vlaardingen. 
Ook nummer twee op de lijst Ingrid Wijker ( fractievoorzitster) onttrekt zich niet aan allerlei activiteiten naast haar ( normale) activiteiten als raadslid en beheerster van de SP hulplijn ,waar nog veelvuldig van gebruik gemaakt wordt door de Vlaardingse Burger.
 
De SP leeft in Vlaardingen. U merkte dit de afgelopen 30 jaar, u merkt het nu maar u gaat het zeker merken in de komende jaren.    
Wij zijn er klaar voor, immers wij weten ons gesteund door U, U kent ons,  U weet wie wij zijn en U weet dat  wat wij zeggen ook doen , een veel gebruikte uitdrukking bij de SP is
 dan ook „ niet lullen, maar doen”.
 
Stem tevree, Stem SP
 
Kasper Vink
kandidaats raadslid
 

U bent hier