h

Arnout Hoekstra

Arnout John Hoekstra (1984), was van 2011 t/m 2018 wethouder in Vlaardingen. Daarvoor was hij onder meer vijf jaar fractievoorzitter in de gemeenteraad en werkte hij als fractiemedewerker in de Tweede Kamer. In 2019 was hij lijsttrekker voor de Europese verkiezingen. Arnout zijn hobby’s zijn hardlopen, wielrennen en reizen.

Wie is Arnout Hoekstra?

Ik ben geboren in Vlaardingen, en heb de Vmbo-opleiding elektrotechniek afgerond. Na het Vmbo ben ik naar het MBO gegaan voor de opleiding ICT-beheer. Daarna ben ik begonnen aan de HBO-lerarenopleiding Engels, maar heb deze niet afgerond. 

Sinds 2002 ben ik lid van de SP, en actief in de afdeling Vlaardingen In 2003 heb ik in Vlaardingen de jongerenafdeling ‘ROOD’ opgericht, en ben in de jaren daarna onder meer voorzitter, secretaris, penningmeester en webmaster van de SP-afdeling geweest.

Na mijn opleiding ben ik een jaar in de IT-detachering gaan werken voor projecten bij diverse ministeries, politie en bedrijfsleven. Tussen 2006 en 2011 was ik fractievoorzitter in de gemeenteraad. Van 2007 tot en met 2011 werkte ik bij de Tweede Kamerfractie van de SP als fractiemedewerker volkshuisvesting, integratie en energie. Van 2011 tot en met 2018 was ik in Vlaardingen wethouder. Sinds 2018 maak ik deel uit van het landelijk partijbestuur.

U bent hier