h

Arnout Hoekstra

Arnout John Hoekstra (1984), lijsttrekker sinds 2006, is fractievoorztiter en was van 2011 t/m 2018 wethouder. Is daarnaast was hij tussen 2019 en 2024 algemeen secretaris van de landelijke partij. Voorheen werkte hij als fractiemedewerker in de Tweede Kamer. In 2019 was hij lijsttrekker voor de Europese verkiezingen. Arnout zijn hobby’s zijn hardlopen, wielrennen en reizen.

Wie is Arnout Hoekstra?
Ik ben geboren in Vlaardingen, en heb de Vmbo-opleiding elektrotechniek afgerond. Na het Vmbo ben ik naar het MBO gegaan voor de opleiding ICT-beheer. Daarna ben ik begonnen aan de HBO-lerarenopleiding Engels, maar heb deze niet afgerond. 

Sinds 2002 ben ik lid van de SP, en actief in de afdeling Vlaardingen. In 2003 heb ik in Vlaardingen de jongerenafdeling van de SP opgericht, en ben in de jaren daarna onder meer voorzitter, secretaris, penningmeester en webmaster van de SP-afdeling geweest.

Na mijn opleiding ben ik een jaar in de IT-detachering gaan werken voor projecten bij diverse ministeries, politie en bedrijfsleven. Sinds 2018 maak ik deel uit van het landelijk partijbestuur.

U bent hier