h

Arnout Hoekstra

010 2484000

06 83693776

Arnout John Hoekstra (1984). Arnout Hoekstra is momenteel wethouder volkshuisvesting, financiën, grondzaken, vastgoed en ruimtelijke ordening. Daarvoor was hij onder meer vijf jaar fractievoorzitter in de gemeenteraad en werkte hij als fractiemedewerker in de Tweede Kamer. Arnout zijn hobby’s zijn hardlopen, wielrennen en reizen.
 
Wie is Arnout Hoekstra?
 
Ik ben geboren in Vlaardingen, en heb de Vmbo-opleiding elektrotechniek afgerond. Na het Vmbo ben ik naar het MBO gegaan voor de opleiding ICT-beheer. Daarna ben ik begonnen aan de HBO-lerarenopleiding Engels, maar heb deze niet afgerond. Na mijn opleiding ben ik een jaar in de IT-detachering gaan werken voor projecten bij diverse ministeries, politie en bedrijfsleven. Van 2007 tot en met 2011 werkte ik bij de Tweede Kamerfractie van de SP als fractiemedewerker volkshuisvesting, integratie en energie.
 
In 2003 heb ik in Vlaardingen de jongerenafdeling ‘ROOD’ opgericht, en ben in de jaren daarna ondermeer voorzitter, secretaris, penningmeester en webmaster van de SP-afdeling geweest. Tussen 2006 en 2011 was ik fractievoorzitter in de gemeenteraad. Sinds 29 juli 2011 ben ik wethouder te Vlaardingen. In mijn eerste termijn als wethouder jeugd, onderwijs, kinderopvang, sport, burgerparticipatie en archeologie, en sinds 2014 als wethouder van financiën, grondzaken, vastgoed en sport.
 
Portefeuille
Financien
Vastgoed
Grondzaken
Sport
1e locoburgemeester
Foto: Irene Hoekstra

U bent hier