h

Is raadslid zijn leuk?

19 februari 2016

Is raadslid zijn leuk?

Iedereen heeft wel eens zo’n moment waarin je je afvraagt of dat wat je doet wel zo leuk en nuttig is. Een bekende vraag is: “Wat is er nu leuk aan het opvoeden van kinderen?” Als ouders heb je wel eens momenten dat je je kids achter het behang wil plakken, zeker als ze in de pubertijd beginnen te geraken. Uiteraard heb ik mij deze vraag ook meerdere keren gesteld. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik ze absoluut niet kan missen en ze zelfs bewonder nu ze meer zelfstandig in het leven staan. 

Een andere vraag waar ik momenteel mee worstel is: “Wat is er nu zo leuk aan het raadslidmaatschap?” Ik loop nu 6 jaar mee in de politiek. De eerste 4 jaar aan de zijlijn, en nu 2 jaar als raadslid / fractievoorzitter. Als je leest dat in andere steden raadsleden bedreigd worden zou je zowaar geneigd zijn om te zeggen dat dit het allemaal niet waard is.

Toch is niets minder waar. Het is belangrijk om altijd te blijven bedenken waarom je je verkiesbaar hebt gesteld. Mijn belangrijkste motief is wel dat ik eraan wil bijdragen dat Vlaardingen de sociale stad blijft waarin mijn kinderen, kleinkinderen maar ook toekomstige achterkleinkinderen prettig en plezierig kunnen wonen. En wat geldt voor mijn nazaatjes geldt uiteraard voor iedere (toekomstige) Vlaardinger.

Maar is het dan altijd leuk? Nee. Helaas.

Wat mij vooral tegenstaat zijn de ego’s die sommigen raadsleden zich aanmeten om maar vooral belangrijk te willen zijn. Ook zie ik raadsleden die zelfs na twee jaar nog geen woord in raadszaal gesproken hebben, maar wel elke maand een flinke vergoeding ontvangen. Ik zie fractievoorzitters die binnen hun fractie een terreurbewind voeren om maar niet te laten blijken dat er intern anders gedacht wordt. Ik ervaar dat er onwaarheden verteld worden vanwege gevoelens en niet vanuit feiten.

Soms lijkt het wel een David tegen Goliath verhaal. Maar net als David wil ik de confrontatie blijven aangaan tegen die grote moloch van respectloosheid en bravoure. We weten inmiddels allen hoe dit verhaal uiteindelijk afloopt. Dat geeft mij en mijn fractie het vertrouwen dat we door moeten gaan op deze weg.  Daarbij richten wij ons op onze kernwaarden van menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.

Kasper Vink, fractievoorzitter SP Vlaardingen

Reacties

Vooral de ego's die sommige raadsleden zich aanmeten,dat vind ik een hele goeie ,want deze meneer voelt zich heel erg belangrijk,he Arnoud,het is net een drilboor,die maar over alles en iedereen heen walst,en als je daar tegen in verweer gaat,word je verwijderd van zijn en jullie site,dit is toch niet beledigend wat ik nu zeg,alleen de tijd dringt voor ons en de VOJ,maar wat meneer Hoekstra in zijn hoofd heeft zitten gebeurt,en ik begrijp niet,dat 1 zo'n mannetje dit allemaal uit kan maken,en niet bereid is,zonder schelden,maar als volwassen mensen,een gesprek met ons aan te gaan,of een ander redelijk iemand van jullie,want dit is toch een schande voor 2016 dat er niet eens meer over gesproken kan worden,ja er zijn verschillende gesprekken geweest,maar die zaten vol met leugens,hebben we bewijs van,van Arnoud zijn kant.

Luisteren, desnoods met of Door de mensen die achter je staan. Op die manier kan via de Raad gecontroleerd woensdag wat het college uitspookt. Zelf kun en kan je niet alles weten wat er fout. Succes

U bent hier