h

Blog Kasper Vink

28 maart 2016

(Oude) politiek werkt

Iedereen die de afgelopen weken de Vlaardingse politiek gevolgd heeft zal zich ongetwijfeld afvragen wat er aan de hand is. Het vervelende is echter dat we het niet kunnen en mogen uitleggen omdat er geheimhouding op dit specifieke proces berust. Toch zie je af en toe wat berichten en uitlatingen die doen vermoeden dat het aan de ‘oude politiek’ zou liggen. Nu is de politiek al eeuwen oud. Wikipedia omschrijft het als volgt: Het woord politiek is afgeleid van het Oudgriekse πολιτεια (politeia). Politeia betekend onder meer de burgerlijke samenleving. 

Lees verder
19 februari 2016

Is raadslid zijn leuk?

Iedereen heeft wel eens zo’n moment waarin je je afvraagt of dat wat je doet wel zo leuk en nuttig is. Een bekende vraag is: “Wat is er nu leuk aan het opvoeden van kinderen?” Als ouders heb je wel eens momenten dat je je kids achter het behang wil plakken, zeker als ze in de pubertijd beginnen te geraken. Uiteraard heb ik mij deze vraag ook meerdere keren gesteld. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik ze absoluut niet kan missen en ze zelfs bewonder nu ze meer zelfstandig in het leven staan. 

Een andere vraag waar ik momenteel mee worstel is: “Wat is er nu zo leuk aan het raadslidmaatschap?” Ik loop nu 6 jaar mee in de politiek. De eerste 4 jaar aan de zijlijn, en nu 2 jaar als raadslid / fractievoorzitter. Als je leest dat in andere steden raadsleden bedreigd worden zou je zowaar geneigd zijn om te zeggen dat dit het allemaal niet waard is.

Lees verder
26 januari 2016

Wie speelt hier nu eigenlijk poppenkast?

Gisteren trad Frans Hoogendijk (fractievoorzitter ONS Vlaardingen) met onmiddellijke ingang uit het overleg over de burgemeestersbenoeming. Als reden noemt hij de traagheid waarin dit proces verloopt. 

Nu is het niet de eerste keer dat een oppositiepartij weigert deel te nemen aan een raadsvergadering of commissie. Ook VV2000/LeefbaarVlaardingen en haar sub-partijtjes AOV en SBV, en de VVD hebben al laten blijken niet vies te zijn van dit soort statements.

Lees verder

U bent hier