h

Remi Poppe slijpt de messen

3 december 1987

Remi Poppe slijpt de messen

Remi Poppe
(3 december 1987) De Vlaardingse gemeenteraad heeft al roerige tijden achter de rug, maar gaat ongetwijfeld nog roerige tijden tegemoet. Hoofdrolspeler nummer één bij al dat politieke gekrakeel wordt ongetwijfeld Remy Poppe die met de SP fraktie, goed voor vijf gemeenteraadszetels, de komende maanden om niet te zeggen jaren voor de nodige opschudding zal gaan zorgen.

Een voorproefje liet hij gisteren al zien, hoewel het nieuwe collega van PvdA, CDA en VVD pas eind van deze maand wordt gekozen en aan het werk kan gaan. Hij noemt dit brede samengestelde dagelijks bestuur van de stad Vlaardingen een besloten vennootschap omdat vrijwel alle onderhandelingen in het diepste geheim zijn gevoerd in de kantine van Madern BV aan de James Watt weg in Vlaardingen. Direkteur/eigenaar van dit bedrijf Jan Madern gaat (opnieuw) deel uitmaken als VVD wethouder van het college. „De onderhandelingen zijn gevoerd buiten het gezicht en gehoor van pottenkijkers die er op het stadhuis rondlopen," aldus Poppe.

Ieder nieuw of oud lid van het college van burgemeester en wethouders krijgen van Poppe en de politieke zijnen de wind van voren.
Over VVD'er Jan Madern: „maatschappelijke dienstverlening (bejaardenzorg, gem. sociale dienst) komt in handen van ondernemer/wethouder Madern. Deze ondernemer moet dus de gevolgen van het vrije ondernemersdom en maatschappelijke verarming van steeds grotere delen van de bevolking gaan verzachten. De VVD en CDA regering willen alle franje als sociale zorg en voorzieningen, buurthuizen en bejaardenzorg tot een aanvaardbaar niveau terugbrengen of helemaal afschaffen. We weten dus wat ons te wachten staat," aldus Poppe. Over de toekomstige CDA wethouder Chris van Roon: „Financiën komt bij CDA wethouder Van Roon. Deze CDA'er kunnen we ook gerust rekenen tot de welgestelde bezitters. Hij bezit tientallen pandjes in de binnenstad en is erop uit dit bezit te vergroten. Zijn enige financiële ervaring is dan ook gebaseerd op deze persoonlijke aktiviteit. Geen omstandigheden dus waarbij we kunnen stellen dat de belangen van de bevolking in zijn handen veilig zijn," aldus Poppe en zijn SP.

Over het oude en hieuwë" PvdA wethoudersduo Ary Maarleveld en Bas Goudriaan: „De PvdA politiek gaat uit van sloop en dure nieuwbouw op de laatste kale plekken van de stad en die gaat als het aan hen ligt gewoon door." Tenslotte merkt SP'er Poppe en zijn SP op dat zijn partij niet aan politieke koehandel meedoet. „Wij (de SP dus) zullen moeten knokken tegen een hoge PvdA/CDA /VVD muur. De PvdA heeft zich ontmaskerd als een conservatieve partij door naar de politieke zijde van VVD en CDA over te lopen. Binnen en buiten de gemeenteraad zullen wij moeten gaan strijden voor de belangen van de bevolking," aldus de verklaring van Remy Poppe en de SP fraktie in de Vlaardingse .gemeenteraad.

U bent hier