h

Dierproeven, daar zit een luchtje aan!

13 januari 2003

Dierproeven, daar zit een luchtje aan!

Vrijdagavond 13 januari deelde de Vlaardingse SP jongeren flyers uit om consumenten te wijzen op dierproefvrije cosmetica. Een konijn van 1,83m dat onder cosmetica testen had te leiden huppelde rond in het centrum van Vlaardingen. Ondanks een kleine aanvaring met de politie hebben toch zo'n 1000 mensen een flyer ontvangen.

Valentijnsdag is de dag waarop wij de liefde van ons leven graag een cadeautje geven. Dat is vaak een crèmepje of een lekker geurtje. Lief en leed liggen echter dichtbij elkaar: veel favoriete Valentijnscadeautjes worden op dieren getest.

Meer dan 38 duizend ratten, muizen, vissen, konijnen en kippen in Europa vinden jaarlijks de dood door proeven met cosmetische doeleinden. Dat zijn er meer dan 100 per dag! Het is zelfs zo dat dieren die niet goed genoeg zijn voor proeven zonder pardon afgeslacht worden. Misschien zijn zij wel beter af, ze krijgen geen rotzooi ingespoten...

Valentijn

Jij wilt vast niet medeverantwoordelijk zijn voor dierproeven. Wij helpen je daar graag bij. Met de cosmeticagids van Proefdiervrij kan iedereen zien welke producten wel of niet op dieren zijn getest. Als je je beminde een geurtje cadeau doet, kijk dan even of het niet op dieren is getest. Niet elke parfumfabrikant is verantwoordelijk voor dierenleed. Door goed op te letten kunt ook u een hoop dieren redden van akelige proeven.

U bent hier