h

Worden we bedonderd of niet soms?

10 oktober 2003

Worden we bedonderd of niet soms?

De bewoners van de Babberspolder-Oost kunnen via een “kijkdoos” een stedenbouwkundig plan voor de wijk bekijken en daarop “inspreken”. Maar wat in de Babberspolder dreigt te gaan gebeuren zal zijn uitwerking niet alleen hebben op de bewoners van de Babberspolder, maar op heel Vlaardingen.

Kijkdoos in de wijk

NAMELIJK EEN TOENEMENDE WONINGNOOD.

Met het plan, dat neerkomt op een soort herstellen van de oorspronkelijke inrichting van de wijk uit de jaren ’50, is op zich niets mis.

Maar er zit een GROTE ADDER ONDER HET GRAS.

Niet vermeld word dat 1400 woningen zullen worden gesloopt waarvoor 1048 nieuwbouw terug komt. Dat daarvan de helft koop en de helft huur zal zijn, waarvan slechts 165 met een “betaalbare” huur van 420 Euro per maand.

Dat zal tot gevolg hebben dat 1235 gezinnen elders in Vlaardingen (of daarbuiten) gehuisvest moeten worden omdat ze in hun eigen wijk niet maar aan de (betaalbare) bak komen. Ze zullen daarbij voorrang op de woningmarkt krijgen. Dus lopen de wachttijden nog veel verder op voor andere woningzoekenden.

Daarom zouden zoveel mogelijk Vlaardingers zich moeten uitspreken tegen deze megalomane sloopplannen van de gemeente en Waterweg Wonen en VOOR BETAALBARE RENOVATIE.

U bent hier