h

Jongeren massaal in protest: Familie Azizi moet blijven!!!

19 januari 2004

Jongeren massaal in protest: Familie Azizi moet blijven!!!

Maandagmiddag 19 januari demonstreerde leerlingen van het VOS -ondersteund door Rood, jongeren in de SP- tegen de mogelijke uitzetting van de familie Azizi. De demonstratie vond plaats voor het bordes van het stadhuis. Na verschillende toespraken van o.a. Moheb Azizi, Maikel van Leeuwen (SP) en burgemeester Bruinsma trok een grote groep jongeren het centrum in om massaal handtekeningen op te halen.

Familie Azizi, woonachtend te Vlaardingen, is 6 jaar geleden gevlucht voor de vreselijke terreur van de Taliban. De familie werd voornamelijk achtervolgd door de Taliban omdat zij lid waren van de Communistische Partij. De heer Azizi heeft hierdoor 18 maanden lang in een gevangenis gezeten waar hij gefolterd werd, stokslagen kreeg en opzettelijk dagenlang werd wakker gehouden zonder enkele uitzondering. In de tijd dat hij gevangen was is hij uit de gevangenis ontsnapt.

Mocht hij terug keren naar Afghanistan, dan zou hij worden vervolgd door de Taliban. De meeste kinderen van het gezin zijn wel geboren in Afghanistan maar de oudste was op dat moment 11 jaar.

Nu, na een verblijf van 6 jaar in Nederland onder het asielzoekers beleid, zijn zij volledig geïntegreerd in Nederland. Al zijn kinderen zitten op school en spreken vloeiend Nederlands. De heer Azizi is al 6 jaar bereid om te werken, maar aangezien dat het gezin onder het asielzoekers beleid valt is dat niet toegestaan. Wij vragen daarom een pardon voor de familie Azizi, omdat zij vrezen dat hun leven ontnomen zal worden, terwijl zij hier een grote bijdrage te willen leveren aan de Nederlandse maatschappij.

U bent hier