h

Middeleeuws personeelsbeleid Aldi aan de kaak gesteld

14 januari 2004

Middeleeuws personeelsbeleid Aldi aan de kaak gesteld

Woensdagochtend 14 januari werd er aan het winkelende publiek bij de Aldiwinkel aan de Van Baerlestraat een informatieflyer uitgereikt. De actie werd uitgevoerd door vrijwilligers van de SP en ROOD en heeft tot doel de klant te informeren over het door Aldi gevoerde “middeleeuwse” personeelsbeleid, in het bijzonder bij de Distributiecentra.

Aanleiding is de permanente weigering van Aldi om zelfs maar in overleg te treden met de vakbonden, de staking die in juni vorig jaar uitbrak en het schenden van beloftes die Aldi daarna nota bene zelf deed. Het was overigens geenszins de bedoeling van de actievoerders om het publiek op te roepen tot een kopersstaking.

Aldi

In de flyer wordt gewezen op een televisie-uitzending van Zembla over het Aldi-concern op donderdag 15 januari, waarin een bedrijfscultuur van intimidatie en repressie aan de orde komt. Let op - deze uitzending is verzet naar donderdag 22 januari, 21.15 uur, Ned.3.

Overzicht SP-afdelingen waar de flyer verspreid werd:
Alkmaar, Almelo, Alphen a/d Rijn, Amsterdam, Assen, Asten, De Bilt, Den Haag, Deventer, Doesburg, Dordrecht, Eindhoven, Ermelo, Geldrop-Mierlo, Gorinchem, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hengelo, Hoorn, Landgraaf, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Maastricht, Oss, Rheden, Rotterdam, Salland, Schiedam, Schijndel, Smallingerland, Steenwijkerland, Veghel, Veldhoven, Vlaardingen, Wageningen, Weert, Westelijke Mijnstreek, West-Friesland Oost, Zaanstreek.

U bent hier