h

Reactie SP op bouwstenennota

23 juni 2006

Reactie SP op bouwstenennota

We vinden het verstandig dat er in Vlaardingen opvang komt voor verslaafden, zodat bijvoorbeeld gokverslaafden niet op straat terecht komen. Wij vinden het echter effectiever om het door het college geplande gokpaleis te schrappen. Ook laat de komst van de opvang lang op zich laat wachten, want nu zijn de vergunningen voor de portocabines in het Hof zonder inspraak van omwonende weer met een jaar verlengd.

Het is onbegrijpelijk dat er, in een archeologisch walhalla als Vlaardingen, in de bouwstenennota niets over archeologie is terug te vinden. Wij vinden dat bij eventuele bouwplannen vooraf gekeken moet worden of er mogelijk bodemvondsten kunnen worden gedaan, en hoe we die voor de toekomst kunnen bewaren. Ook vinden we het nieuw te bouwen museum nergens terug in de stukken.

Vol verbazing lezen wij dat er in de Broekpolder nog een derde brug bij moet komen. Dit vinden wij onnodig en de raming van een miljoen euro veels te duur, zeker als het zo’n gedrocht wordt als de nog te bouwen ‘twist’ over de vaart.

Door de toenemende parkeerdruk en de wens voor een autoluw centrum is er vraag naar o.a. extra parkeergarages, zo ook het college voornemens is deze te bouwen. Mensen vermijden deze echter vaak omdat er op straat per minuut betaald kan worden, in de garage betaald men direct de volle pond voor het volle uur. Dat zal moeten veranderen, willen we de mensen de parkeergarage in krijgen.

Over de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning stellen wij ook zo onze vraagtekens. Zoals; Hoe hoog wordt de eigenbijdrage? En wordt deze eigenbijdrage wel of niet inkomensafhankelijk? Door hoeveel verschillende indicatiestellers worden mensen straks bezocht als zij meerdere producten van zorg nodig hebben?
Hoeveel eigenverantwoordelijkheid vindt het college eigenlijk dat de burger moet nemen tot dat hij/zij zich kan beroepen op een voorziening uit de WMO?

Het college maakt zich hard voor vrijwilligers. Wij ook, en daarom zullen wij er voor pleiten dat buurthuizen zoals de Pijpelaar financieel beter te ondersteunen wanneer het gaat om hun eigen vrijwilligers eens in het zonnetje te kunnen zetten.

Het college reserveert voor allerlei zaken geld dat vrij is gekomen bij de verkoop van de aandelen AVR. Dit alvorens de raad besloten heeft waar we dit geld uiteindelijk aan zullen besteden. De SP, en met ons meerdere oppositie partijen, is van mening dat het geld terug moet waar het vandaan komt, via de afvalstoffenheffing, bij de burgers.

U bent hier