h

SP MilieuAlarmteam roept college op maatregelen te nemen tegen stort

28 augustus 2007

SP MilieuAlarmteam roept college op maatregelen te nemen tegen stort

Chemische stort aan de Waterleidingstraat te Vlaardingen


Op 29 juli ondekte het SP MilieuAlarmteam een chemischestort in het Vlaardingse havengebied. De SP schakelde de politie en de DCMR in voor verdere maatregelen. De verontreinigde locatie zou vóór 28 augustus gesaneerd moeten zijn. Dit termijn is verlopen, en de stort staat er nog ongeroerd bij. Naar aanleiding hiervan heeft SP MilieuAlarmteam Coördinator Willem de Man het college aangeschreven om stappen te ondernemen. UPDATE: Inmiddels heeft wethouder Attema laten weten dat de stort zal worden opgeruimd.

Geachte mevrouw A. Attema,

Namens het SP milieu alarmteam schrijf ik u voor het volgende.

Op 29 juli 2007 is het SP MilieuAlarmteam getipt over een chemische dump aan de Waterleidingstraat op het terrein van horeca onderneming Anvers. Het SP MilieuAlarmteam schakelde vervolgens politie en DCMR in om nader onderzoek te doen naar de inhoud van deze stort. DCMR heeft aangegeven dat de situatie zeer onwenselijk was en dat sommige stoffen nooit zo opgeslagen hadden mogen worden.

DCMR heeft de horecaonderneming aangeschreven om het terrein schoon te maken, en heeft daar een termijn in gesteld. Dit termijn is verstreken en het terrein is na verdere controle van het SP MilieuAlarmteam nog niet opgeruimd.

Wij verzoeken u dan ook om direct dwangmaatregelen te nemen om dit terrein schoon te laten maken en deze zeer onwenselijke situatie weg te nemen in het Vlaardings havengebied.

Ik dank u voor uw medewerking in deze.

Met vriendelijke groet.

SP milieu alarmteam
Coördinator: WJ de Man

U bent hier