h

De SP gaat iedere maand de markt op!

21 augustus 2008

De SP gaat iedere maand de markt op!

SP gaat iedere maand de markt op

Ook komend jaar maakt de SP-stand weer deel uit van de zaterdagmarkt. Vanaf september staat de SP iedere eerste zaterdag van de maand op het Veerplein. SP raadsleden, fractieassistenten en SP Hulpdienstmedewerkers zijn maandelijks van 11.00 tot 16.00 uur aanspreekbaar voor politieke aangelegenheden en helpt en adviseert bij conflicten en misstanden. Tevens zal de SP haar visie op actuele politieke kwesties bij Vlaardingers voor het voetlicht brengen.

Afgelopen jaar stond de SP ook regelmatig op de markt, en dat met veel succes. Veel onderwerpen die de fractie in de raad aan de orde stelt vinden haar oorsprong in de suggesties en persoonlijke verhalen uit de samenleving. “Op de markt ligt het werk voor het oprapen. De echte issues staan niet in de stukken maar liggen bij de Vlaardingers zelf. De markt opgaan verziet ons van informatie, draagvlak en creëert een grote toewijding voor de goede zaak.”, aldus Arnout Hoekstra, fractievoorzitter van de SP.

Ook de ontvangst is in de jaren verbeterd. De SP serveert tomatensoep, koffie en thee, met desgewenst een koekje erbij. De kraam is geheel opgetrokken in de door het toonaangevende reclamebureau Thonic ontworpen huisstijl en is van alle gemakken voorzien. “Het is 's ochtends altijd even wat werk met opbouwen, we rijden telkens met twee afgeladen stationwagons van ons partijkantoor naar het Veerplein om alles op plaats van bestemming te krijgen. Gelukkig hebben we veel enthousiaste leden die ons helpen bij het opbouwen.”, aldus Willem de Man, actiesecretaris en als zodanig verantwoordelijk voor de straatacties.

De keuze om iedere eerste zaterdag op de markt te staan is omdat de PvdA dan meestal ook aanwezig is. “Samen is het een stuk gezelliger, en wellicht creëren we zo een vaste traditie van een ‘politieke markt’. Wellicht dat andere partijen er dan niet meer om heen kunnen om ook hun gezicht te laten zien. Het zou echt goed zijn voor de cohesie tussen bevolking en politiek als meer partijen zich publiekelijk aanspreekbaar zouden stellen.”, aldus Hoekstra.

Wanneer het noodzakelijk is zal de SP ook op de overige zaterdagen aanwezig zijn, of op woensdagen op de Loper en 's ochtends op de NS-stations. Bijvoorbeeld bij een handtekeningenactie of enquête.

U bent hier