h

SP: Vlietland Ziekenhuis deprivatiseren

7 januari 2009

SP: Vlietland Ziekenhuis deprivatiseren

De SP afdeling Vlaardingen roept de gemeente besturen van Vlaardingen, Schiedam en Maassluis op tot het deprivatiseren van het Vlietland Ziekenhuis. Het Vlietland Ziekenhuis wat een regionale functie biedt voor zowel Maassluis, Vlaardingen en Schiedam is door de extra kosten bij de nieuwbouw in financiële problemen gekomen. Een corporatie van onder andere zorgverzekeraar DSW heeft een bod gedaan om het ziekenhuis over te nemen.

Ziekenzorg is een belangrijke publieke functie waarbij de kwaliteit en garantie geen enkel risico mag lopen. Door als drie gemeenten een gemeenschappelijke regeling aan te gaan en het ziekenhuis terug in handen van de gemeenschap te nemen kunnen wij de continuïteit en kwaliteit blijven garanderen.

SP fractievoorzitter Arnout Hoekstra heeft in zijn brief aan de gemeenteraden en colleges van B&W van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis de verantwoordelijkwethouders opgeroepen bijeen te komen om een mogelijke gezamenlijke regeling en koop van het ziekenhuis te bespreken. Hoekstra verzoekt de wethouders de gemeenteraden, de minister van VWS en het ziekenhuisbestuur van een voorstel te voorzien.

U bent hier