h

ROOD-jongeren in actie voor snacken na het stappen

8 februari 2009

ROOD-jongeren in actie voor snacken na het stappen

De jongeren van ROOD – jong in de SP – maken zich hard voor een extra halfuurtje snacken na het stappen. Met de definitieve invoering van het afkoelhalfuurtje voor cafés zonder nachtvergunning dreigen de eetgelegenheden de dupe te worden. Doordat de kroegen wel een half uur langer open mogen blijven en de eetgelegenheden niet, dreigen velen straks hun patatje of shoarma na het stappen mis te lopen.

Behalve dat dit vervelend is voor het uitgaanspubliek, komt het ook de horecaondernemers en de openbare veiligheid niet ten goede. Daar waar eetgelegenheden vroeger nog een uur na sluiten van de kroeg nog de tijd hadden om eten te serveren, is dit nu nog maar een halfuurtje. De SP-jongeren pleiten ervoor dat deze eettenten ook met het halfuurtje van de kroegen mee mogen liften.

De komende weken gaan de jongeren van ROOD in gesprek met de gedupeerde horecaondernemers. De burgemeester is voornemens om bij de eerst volgende aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) de maatregel van kracht te laten gaan. Tot die tijd gaat ROOD aan de slag om een krachtig protest te laten horen.

U bent hier