h

Betaalbare bungalows

3 april 2009

Betaalbare bungalows


De SP-fractie heeft gisteren tijdens het debat over de kredietcrisis voorgesteld om betaalbare huurwoningen te bouwen. SP-fractievoorzitter Arnout Hoekstra kwam met dit voorstel nadat hij met een ondernemer een plan had besproken wat op particulier initiatief ruimte kan bieden aan bijvoorbeeld starters. Deze 'prefab' vrijstaande grondgebonden bungalows kunnen dermate goedkoop gebouwd worden dat ze al voor 300euro per maand verhuurd kunnen worden. Bij de bouwlocatie ' Triade' is grond vrijgekomen waar zeker 40 van deze woningen gebouwd kunnen worden. De SP heeft de wethouder verzocht dit idee serieus te bekijken, om zo in samenwerking met deze private ontwikkelaar de bouw weer aan het werk te krijgen, en de woningnood onder starters te bedaren.

U bent hier