h

SP als eerste op de borden

29 april 2009

SP als eerste op de borden

Posters plakken EU-verkiezingen
Het zijn de posters van de SP die in Vlaardingen als eerste op de borden prijken. Ondanks dat Vlaardingen als een van de laatste gemeenten in Nederland de verkiezingsborden heeft geplaatst waren deze aan het begin van de avond nog maagdelijk leeg. Op 4 juni zijn de Europese verkiezingen waarvoor onder andere ook SP-fractievoorzitter Hoekstra kandidaat staat. Met de leus ‘Minder Brussel’ gaat de SP de verkiezingen in, en met het percentage van 61,6% blikt de SP terug naar de gigantische overwinning bij het referendum tegen de Europese grondwet.

Het campagneteam van de lokale SP-afdeling hing al weken bij de gemeente aan de telefoon om te vragen wanneer de borden geplaatst zouden worden. In de loop van vandaag zijn dan toch uiteindelijk de eerste borden geplaatst. Het gaat nog slechts om vier borden. Verwacht wordt dat in de loop van de week de overige veertien borden geplaatst zullen worden. Het campagneteam verwacht dat ook daar de SP als eerste te aanschouwen zal zijn. SP-voorzitter en campagneleider Willem de Man: “Het is niet zo moeilijk om in Vlaardingen een goede campagne te voeren, maar dat komt vooral omdat de andere partijen hier zo traag en passief zijn.” Aanstaande zaterdag staat de SP met een kraam op het Veerplein, Europakandidaat Jessica van Ruitenburg zal daar met de Vlaardingse bevolking kennismaken.

U bent hier