h

Toch antwoord op vragen uitkeringsaanvragen

27 mei 2009

Toch antwoord op vragen uitkeringsaanvragen

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen gesteld door Ingrid Wijker over de 'Inname van uitkeringsaanvragen’ heeft het college besloten deze vragen alsnog schriftelijk te beantwoorden. De wethouder was eerder nog van plan dit niet te doen, maar trok na zware kritiek dit voornemen terug.

Ingrid Wijker stelde op 26 april schriftelijke vragen omdat uit een rapport van de commissie bezwaarschriften bleek dat de Gemeente Vlaardingen niet volgens de wetgeving en de huidige stand van jurisprudentie handelde als het ging om de inname van uitkeringsaanvragen. Uit hetzelfde rapport bleek ook dat er niet altijd een ontvangstbevestiging aan mensen werd gegeven als zij de benodigde papieren voor het aanvragen van een uitkering hadden ingeleverd, ook dit zorgde volgens de commissie bezwaarschriften voor onnodige problemen.

Het college heeft naar aanleiding van de vragen van de SP laten weten dat het beleid ontvangstbevestigingen inmiddels is gewijzigd, en dat alle medewerkers nu handelen in overeenstemming met de wet. De SP-fractie is tevreden met het antwoord en is blij dat benadeelde burgers in het gelijk zijn gesteld door de bezwaarschriften commissie. De inname van hun uitkeringsaanvragen zijn alsnog gehonoreerd.

U bent hier