h

Wijker op de bres voor overdekte speeltuin

15 mei 2009

Wijker op de bres voor overdekte speeltuin

Raadslid Ingrid Wijker stelde donderdagavond in de commissievergadering kritische vragen over de uitbreidingsbelemmeringen voor indoor-speeltuin De Jungle. De SP heeft het belang van de kleine Vlaardingse ondernemers hoog in het vaandel. Om die reden bracht SP-fractievoorzitter Arnout Hoekstra een bezoek aan De Jungle en deed hij het voorstel in de gemeenteraad om deze brief in de commissie te behandelen. Wijker: “Het verbaast ons dat een succesvolle Vlaardingse ondernemer met een bedrijf met regionale functionaliteit wordt door het college wordt belet in het doen van eenvoudige en niet-boosaardige uitbreidingsactiviteiten.”

De gemeenteraad ontving kortgeleden een brief met een noodkreet van de ondernemers van Klim- en Klauterparadijs De Jungle. In deze brief beklagen de ondernemers zich over de afgewezen aanvragen voor langere sluitingstijden en een vergunning om 's avonds alcohol te mogen schenken op feesten en partijen. Om beter bij de vraag aan te kunnen sluiten zou De Jungle ook graag in avonduren willen openen (heden tot 18.00uur). Daarnaast krijgen zij steeds vaker het verzoek of ze ook kunnen faciliteren bij familiefeesten, bedrijfsfeesten en verjaardagen. Het is voor families met veel kinderen een ideale plek voor bijvoorbeeld jubilea te vieren: de ouderen kunnen praten, eten en drinken, terwijl de kinderen zich niet hoeven te vervelen maar kunnen spelen in de speeltuin. Voor dit soort feesten en partijen is wel een vergunning tot het schenken van wijn en bier nodig en zal het in de avonduren ook open moeten mogen…

Volgens de ondernemer zou het argument van de Gemeente Vlaardingen tegen de uitbreiding van de activiteiten van De Jungle zijn dat dezen de verdere ontwikkelingen van het stationsgebied in de weg staan. Het verbaast de SP, en maakt zich niet alleen zorgen om dit individuele geval, maar ook om de omgang van het college met iedere willekeurige kleine ondernemer.

U bent hier