h

Vlaardingers in de pen voor openhouden Vlietland

10 september 2009

Vlaardingers in de pen voor openhouden Vlietland

Donderdagavond heeft SP-raadslid Arnout Hoekstra tijdens de raadsvergadering een publieksactie voor het behoud van het Vlietland ziekenhuis gelanceerd. Het Vlietland ziekenhuis verkeert in financiële problemen. Minister Ab Klink (volksgezondheid) heeft laten weten het ziekenhuis niet van de ondergang te willen redden. De SP roept nu de inwoners van Vlaardingen op om de minister per brief te verzoeken om het ziekenhuis alsnog steunen.

De SP heeft een voorbeeldbrief opgesteld die de mensen kunnen ondertekenen en opsturen naar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook is er de website www.vlietlandmoetblijven.nl online gebracht waar bezoekers digitaal een brief aan de minister kunnen sturen. De SP zal de kant-en-klare brieven ook uitzetten bij huisartsenpraktijken en apothekers en uitdelen op straat. Zo is de SP aanstaande zaterdag met de actie aanwezig op het UITfestival in het centrum in Vlaardingen waar de inwoners direct de brief kunnen ondertekenen.

SP-raadslid Arnout Hoekstra: “Het splinternieuwe ziekenhuis is net een halfjaar open, en als de overheid geen steun biedt dreigt het gebouw van 165 miljoen euro nu al haar deuren te moeten sluiten. Dit mogen wij als samenleving niet laten gebeuren, het Vlietland moet blijven!”. In de brief laten de Vlaardingers weten dat ze willen dat het Vlietland ziekenhuis behouden blijft, en wordt de minister opgeroepen hiervoor de nodige steun te garanderen.

U bent hier