h

Vlaardingse MBO’ers tekenen voor OV-kaart

30 september 2009

Vlaardingse MBO’ers tekenen voor OV-kaart

ROOD Vlaardingen heeft afgelopen vrijdag handtekeningen opgehaald op het Albeda College aan de Buys Ballotlaan. De ROOD-jongeren zijn van mening dat ook MBO-leerlingen van 16 en 17, net als hun leeftijdgenoten op het HBO, moeten kunnen beschikken over een OV-kaart. Wendy Geelhoed: “We werden door de scholieren op het schoolplein enthousiast onthaald, iedereen wilde gelijk tekenen!”

ROOD voert al een tijdje actie voor het invoeren van een OV-kaart voor MBO’ers onder de 18. Albeda is de enige MBO-opleiding in Vlaardingen en daarom een logische plek om met de jongeren in gesprek te gaan. Thomas van Dijk: “In een klein uurtje hebben we 68 handtekeningen opgehaald. Ook hebben we binnen in de school een aantal lijsten mogen neerleggen.”.

ROOD zal de komende periode ook nog op andere plaatsen te zien zijn waar veel jongeren komen. Ondermeer op stations, in het uitgaansgebied en op hangplekken.

U bent hier