h

SP start onderzoek naar re-integratiebeleid

4 november 2009

SP start onderzoek naar re-integratiebeleid

De SP ontvangt veel klachten over het re-integratiebeleid in Vlaardingen. Zo klagen veel mensen die weer aan het werk proberen te komen dat ze op straat komen te staan zodra de subsidie stopt. Om de klachten in kaart te brengen heeft de SP nu een onderzoek gestart. SP-raadslid Ingrid Wijker: ‘We ontvangen veel signalen dat er een hoop misgaat, met een enquete willen we problemen in kaart brengen.’

Mensen met een WW-uitkering moeten via een begeleid traject worden geholpen om weer aan het werk te komen. Dit gebeurd via particuliere re-integratiebedrijven. Re-integratie kan door via een opleiding een vak te leren of door bij een bedrijf een proefplaats krijgen. Dit met een doel om uiteindelijk een vaste baan te krijgen.

Re-integratietrajecten verlopen niet altijd even soepel. Ingrid: ‘Soms ligt het aan de inzet van de persoon zelf, maar we ontvangen ook klachten over re-integratiebedrijven en proefplaatswerkgevers. Die misstanden wil ik de komende periode inzichtelijk maken’. Ervaringsdeskundigen kunnen via de enquête op de website van de SP hun ervaringen melden.

Klik hier voor de enquete

U bent hier