h

Eurlings als bulldozer over bezwaren tegen A4 Midden Delfland

25 maart 2010

Eurlings als bulldozer over bezwaren tegen A4 Midden Delfland“Eurlings gedraagt zich als een bulldozer als het gaat om de aanleg van de A4 Midden Delfland.” Dat zegt SP-Kamerlid Hans van Leeuwen. Minister Eurlings tekende – ondanks vele bezwaren van gemeenten en omwonenden – de papieren die ervoor zorgen dat de omstreden A4 Midden Delfland toch wordt aangelegd. “De A4 Midden Delfland lost geen problemen op, ze verplaatst ze enkel. En dat kost de gemeenschap 1 miljard euro.”

De minister denkt met de A4 de files in de regio Rotterdam op te lossen. Het blijkt echter dat deze paar kilometer extra weg de files vooral verplaatsen naar andere knelpunten. Op deze manier wordt bijna een miljard euro weggesmeten en een mooi stuk natuur vernield. Eerdere afspraken met de gemeenten in de regio (Delft, Schiedam en Vlaardingen) worden ook niet goed nagekomen, waardoor veel overlast zal ontstaan. Ondanks talloze bezwaren van gemeenten en omwonenden zet Eurlings gewoon door. Van Leeuwen: “Deze minister wilde hoe dan ook de laatste minister zijn die een besluit over deze weg zou nemen. Nu kan hij eigenlijk alleen maar besluiten de weg niet aan te leggen, maar dat levert hem kennelijk veel imagoschade op. Eerst heeft de minister de wetten al aangepast zodat er minder weerstand tegen zijn slechte plan mogelijk is en nu zet hij als demissionair minister gewoonweg zijn handtekening onder een buitengewoon omstreden stuk weg. Het doordrukken van deze prestigeweg is gewoon oliedom.”

U bent hier