h

Column: Ingrid Wijker – Voorjaarsnota 2010

5 juli 2010

Column: Ingrid Wijker – Voorjaarsnota 2010

Wat een voorjaarsnota hebben wij achter de rug!
Een nietszeggend stuk waarin alles koffiedik kijken is, maar wat wel zegt dat mensen niet ontzien zullen worden in de wereld die bezuinigingen heet. In een mooi maskerend woord heet het ook wel ombuigingen.

Dan de PvdA, dit is een kameleonpartij geworden. Waar het ooit zo mooi rood en sociaal was verschiet men ineens van kleur als het gaat om reparatie van de ellende die het Haagse ongetwijfeld met zich mee zal brengen. Ja ze willen wel reparen, maar alleen voor het individu die bij hun aanklopt voor hulp. De rest zoekt het zelf maar uit! Ander college andere koers moet men gedacht hebben. Ik noem het je ziel verkopen voor het pluche!

Geweldig! Alsof men door een wesp gestoken werd reageerde de VVD toen wij voorstelden ook een signaal af te geven door middel van 10% inlevering van de raadsvergoeding. Men reageerde alsof wij hun hele raadsvergoeding in het geding brachten en ze regelrecht de armoede indreven. Nu beste VVD-ers; armoede ziet er heel anders uit dan inlevering van een klein beetje raadsvergoeding. Armoede houdt in; constant vechten om je kop boven water te houden en elke maand een stuk maand over te hebben in plaats van geld. Armoede houdt in nooit een Winzo-ijsje voor je kinderen te kunnen kopen, nooit op vakantie, nooit goed gevulde tafels met eten, en het steeds 'nee ik heb het niet' tegen je kinderen zeggen. Kortom ,hoe bedoelt de VVD- inleveren- inleveren- inleveren- als ze het zelf niet eens kunnen en huiveren bij het idee van hun eigen inlevering van 10 %. En dit nota bene terwijl ze die goed gevulde tafel met eten en het Winzo ijsje ook wel zonder die raadsvergoeding kunnen bekostigen. Ik heb de VVD dus ook omgedoopt tot de partij van Vooral Veel Duiten.

De VVD is van mening dat ze in de raad als vrijwilligers zitten en vinden-hoe krom ook- hun gezamenlijke raadsinkomsten van bijna 80.000 euro's per jaar (ex. Wethouder Kalf) zeer terecht en verdiend is. Mooie vrijwilligersvergoeding! Wellicht leert de VVD ergens anders ooit nog eens wat een ECHTE vrijwilliger ( belangeloos) doet. Hoop doet leven!

Ingrid Wijker,
Raadslid SP

U bent hier