h

Conclusie informateur

10 juni 2011

Conclusie informateur

Piet Boekhoud(www.vlaardingen.nl)Informateur Piet Boekhoud heeft geconcludeerd dat een nieuw college van burgemeester en wethouders in Vlaardingen kan bestaan uit de fracties van PvdA, Groen Links, CDA, SP, D66 en CU/SGP. Dit college steunt op een werkbare meerderheid van 19 zetels in de gemeenteraad.

Deze conclusie heeft de informateur vanochtend medegedeeld aan burgemeester Bruinsma. De zes politieke partijen gaan met elkaar in gesprek over het coalitieprogramma en de portefeuilleverdeling. Dit weekend rondt Piet Boekhoud het eindrapport over deze informatieronde af. Zijn eindrapport overhandigt hij dinsdag aan burgemeester Bruinsma.

Piet Boekhoud (CDA) heeft van de burgemeester de opdracht gekregen te onderzoeken of een nieuw college van burgemeester en wethouders kan worden geformeerd met een werkbare meerderheid in de gemeenteraad.

Tijdens een extra gemeenteraadsvergadering op maandagavond 23 mei 2011 heeft de burgemeester de opdracht gekregen van de gemeenteraad om een informateur aan te stellen. De partijen VV2000/Leefbaar Vlaardingen, VVD, Lijst Kaufmann, AOV en Stadsbelangen Vlaardingen waren niet aanwezig. D66, PvdA, CDA, SP, ChristenUnie/SGP en Groen Links stemden voor het initiatiefvoorstel tot het aanstellen van een informateur. Trots op Nederland stemde tegen.

U bent hier