h

Een bewogen avond voor de Sociale-Werkplaats werknemers

23 augustus 2011

Een bewogen avond voor de Sociale-Werkplaats werknemers

Na 8 maanden intensief bezig te zijn geweest met de werknemers van onze sociale werkplaats TBV(ten behoeve van) is er op 22 augustus door SP raadslid Ingrid Wijker en de gemeentesecretaris een grote bijeenkomst op het stadhuis georganiseerd. Deze avond stond in het teken van alle anonieme klachten die bij ons SP kantoor terecht zijn gekomen. Klachten variƫrend van (seksuele) intimidatie, bedreigingen, scheldpartijen en ongewenst gedrag waren de aanleiding voor het horen van deze mensen. Om ze uit hun anonimiteit te kunnen halen heeft dhr. Kruyt op verzoek van Ingrid Wijker besloten deze mensen ontslagbescherming te bieden om zo een duidelijk beeld van de arbeidsomstandigheden binnen TBV te krijgen.


Circa 60 mensen waren op het stadhuis aanwezig en velen hebben hun bijna verbijsterende verhaal verteld. In het bijzonder dhr. Game (directeur TBV) en 5 andere ambtenaren in een leidinggevende functie kregen er van langs bij de SW werknemers

Na zeer veel verhalen te hebben aangehoord waarbij er gelachen is en ook gehuild hebben de SW werknemers hun vertrouwen in de gemeentesecretaris uitgesproken. Op 29 augustus a.s. zal dhr. Kruyt alle werknemers bij TBV gaan toespreken en op 5 sept. a.s. zal er opnieuw een bijeenkomst worden georganiseerd voor alle mensen die er op 22 augustus ook bij waren. Dit zal wederom worden georganiseerd op Markt 11 oude stadhuis in de Burgerzaal, de aanvang is ook 19;30 uur. Uiteraard hoopt de SP fractie dan op een transparant antwoord over hoe dhr. Kruyt de huidige problemen denkt op te gaan lossen.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met,
Ingrid Wijker,
010 4604480 of 06 46213433

U bent hier