h

Bermprotesten tegen Blankenburgtunnel

13 december 2011

Bermprotesten tegen Blankenburgtunnel


Ruim 300 bezorgde bewoners en natuur- en milieuorganisaties hebben 10 december, uit protest tegen de plannen van minister Schultz van Haegen de Blankenburgtunnel aan te leggen, ‘ge-bermrecreëerd’.
In de jaren '60 was het bermrecreëren nog een leuk tijdverdrijf. Nu verwijzen de actievoerders naar het verdwijnen van de al schaarse recreatiemogelijkheden rond Vlaardingen en Maassluis. Minister Schultz van Haegen heeft namelijk aangegeven dat de Blankenburgtunnel, de Nieuwe Westelijke Oeververbinding in de regio Rotterdam, er als het aan haar is, in 2020 ligt.

Bij de actie waren ruim 300 mensen aanwezig. Vanuit de berm luisterden zij onder meer naar bijdragen van Remi Poppe van Groeiend Verzet, Burgemeester Bruinsma van Vlaardingen en boswachter Dirk Kunst van Natuurmonumenten. Zij benadrukten allen het belang van Midden-Delfland voor de recreatie, de natuur en de gezondheid van omwonenden.

79% uit zorgen over kwaliteit leefomgeving
Uit een onderzoek dat TNS NIPO uitvoerde in opdracht van Natuurmonumenten blijkt dat maar liefst 79% van de omwonenden zich grote zorgen maakt over de kwaliteit van hun leefomgeving door onder meer de plannen voor een nieuwe snelweg en tunnel in hun woonomgeving. De meeste zorgen maken de respondenten zich over:
• De aanleg van weer een nieuwe snelweg;
• Het toenemend verkeer;
• De luchtverontreiniging;
• De afname van groen en natuur in hun omgeving.

http://www.volksbos.nl/nieuws/grootschalig-bermprotest-tegen-blankenburg...

U bent hier